Apollo 18


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1772240/
Είδος Ταινίας : Τρόμου / Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.3 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.1 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8  / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.5 / 10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=0F6DU6gx7-w

Γιατί δεν επιστρέψαμε στο Φεγγάρι ?

Μετά την απίστευτη διαστημική «κούρσα» για την πρωτιά στις δεκαετίες του ‘60 και του ’70 ανάμεσα στην Ρωσία και την Αμερική, γιατί από τότε δεν ασχολήθηκε κανείς ξανά με το φεγγάρι ?

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της NASA, η τελευταία διαστημική αποστολή «Apollo» που πήγε στο φεγγάρι ήταν η αποστολή 17.

Οι αποστολές 18, 19 και 20 ματαιώθηκαν λόγω εξόδων…

Πολύ απλά, αυτό «έπρεπε» να πιστέψει η κοινή γνώμη καθώς κανείς δεν ήξερε μέχρι πρόσφατα τι είχε συμβεί…


Τον Δεκέμβριο του 1973, το πλήρωμα της μέχρι τότε ματαιωθείσας αποστολής 18, ενημερώνεται ότι η αποστολή θα πραγματοποιηθεί τελικά αλλά με διαφορετικό σκοπό από τον αρχικό και πλέον χαρακτηρίζεται ως απόρρητη, καθώς έπρεπε να τοποθετηθούν στο φεγγάρι νέου τύπου ραντάρ, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στην παρακολούθηση των Ρώσων και των δραστηριοτήτων τους.

Όλα καλά ως εδώ, αλλά το θέμα περιπλέκεται όταν το πλήρωμα της αποστολής θα συναντήσει μία εγκαταλελειμμένη ρωσική άκατο στην σελήνη και …
Και Κάτι ακόμα….

Συμπέρασμα : Ταινία σε στυλ "Found Footage" , με αρκετές αρχικά προοπτικές και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία, αλλά η υλοποίηση απέχει κάπως από το ιδανικό. Υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα και έξυπνα πλάνα, με αποκορύφωμα την σεκάνς εξερεύνησης του σκοτεινού κρατήρα με τον πολύ έξυπνο φωτισμό από το strobe light του αστροναύτη (!), αλλά ο κύριος κορμός του φιλμ απεικονίζεται από μια πολύ «σφιχτή» εσωτερική κάμερα στην άκατο που μπορώ να πω ότι κουράζει αρκετά το μάτι.
Απευθύνεται καθαρά σε λάτρεις των συνομωσιών, διαστημικών ή μη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις