Skyline


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1564585/
Είδος Ταινίας : Επιστημονικής Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 5 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.5 / 10 


Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qdOGJi5Sne4

Σε μια φαινομενικά ήσυχη βραδιά στην πόλη των αγγέλων (Los Angeles), «πέφτουν» από τον ουρανό κάποιες γαλάζιες λάμψεις οι οποίες μόλις ακουμπήσουν το έδαφος, αρχίζουν να εκπέμπουν ένα πολύ δυνατό φως που προσελκύει τον κόσμο προς αυτές.
Δεν είναι όμως κάτι το συνηθισμένο !
Τα φώτα αυτά προέρχονται από εξωγήινους εισβολείς !

Με τον τρόπο αυτό, οι εξωγήινοι θέλουν να ρουφήξουν κυριολεκτικά, τον κόσμο στα αχανή διαστημόπλοιά τους !

Γιατί ? Εγώ πάντως δεν γνωρίζω την απάντηση αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε ο σεναριογράφος της ταινίας την γνωρίζει !

Συμπέρασμα : Δεν είναι ότι η ταινία είναι (πολύ) κακή ή βαρετή..
Μάλιστα τολμώ να πω ότι βλέπεται σχετικά εύκολα..
Απλά μου κακοφάνηκε το γεγονός ότι πρόκειται για μια μέτρια συρραφή ιδεών από άλλες ταινίες, όπως «Ημέρα Ανεξαρτησίας», «Cloverfield», «Ο Πόλεμος των Κόσμων» κτλ..
Συμπαθητική σκηνοθεσία, μέτριοι χαρακτήρες, όμορφα εφέ σε μια μέτρια ιδέα. Περίμενα κάτι παραπάνω πάντως..

ΥΓ1 – Τα γνωστά κόλπα(κια) του Holywood όπως το να κυκλοφορεί δύο (2) ταινίες της ίδιας θεματολογίας στην ίδια περίοδο για πολλούς και διάφορους λόγους, συνεχίζονται…
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Αν κάνετε μία αναδρομή ανά χρονιά, θα τις βρείτε και μόνοι σας..

Το πλέον χαρακτηριστικό όμως είναι το παρακάτω !
Κάποτε είχαμε πακέτο το “Armageddon” και το “Deep Impact”, όταν λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία τους το 1997, είχαμε συμπτωματικά (!) κάποιες ανακοινώσεις από την ΝΑΣΑ για την πιθανότητα να χτυπήσει την Γη κάποιος αστεροειδής !

Τώρα στις μέρες μας έχουμε ένα κατακλυσμό ταινιών με θέμα την εισβολή εξωγήινων ! Η συγκεκριμένη ταινία είναι η φθηνότερη από τις δύο (2) πρόσφατες παραγωγές - το blockbuster με το πολύ χρήμα είναι το BattleL.A. που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.  Προσθέστε στο πακετάκι και το πρόσφατο “Monsters” (http://kinimatosfaira.blogspot.com/2010/11/monsters.html) με παρόμοιο θέμα !
Εδώ το περίεργο είναι ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 2/12/2010, η ΝΑΣΑ εξέδωσε ανακοινωθέν για την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής και μάλιστα επί Γης !

Και ρωτάω εγώ σαν αφελής, τι γίνεται ρε παιδιά ???

Μήπως μας προετοιμάζουν για κάτι ???? Οκ, φαντάζομαι ότι δουλειά του Holywood είναι να προετοιμάζει την κοινή γνώμη (κάποιες φορές) για τις επερχόμενες αλλαγές, αλλά τώρα αρχίζω να ανησυχώ ! Τι γίνεται ?
Πολύ εξωγήινοι τελευταία… Μήπως είναι της μόδας πάλι ???

Θα δείξει….

*ΥΓ2 - Θα μου επιτρέψετε και εμένα με την σειρά μου να αφιερώσω δύο γραμμές στον πάντα αγαπητό Leslie Nilsen που "έφυγε" λίγες ημέρες πριν από την ζωή.
Εξαιρετικός άνθρωπος και καταπληκτικός κωμικός. Από την παλιά "πάστα" ηθοποιών που απολάμβαναν πάνω από όλα τα υπόλοιπα την δουλειά τους. Που πρώτα κοίταγαν να διασκεδάσουν αυτοί μέσα στο γύρισμα και μετά να βγεί η δουλειά. Για αυτό και ήταν τόσο πετυχημένος σε αυτό που έκανε.

Καλό ταξίδι φίλε Frank..*

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Πρόεδρος είπε…
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΝΤΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ "ΞΑΦΝΙΚΑ" ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ. ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ..

Δημοφιλείς αναρτήσεις