Tomorrow When The War Began


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1456941/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Δράσης
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.9 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=gwABuCZYFVA
Η Ellie με την παρέα της, αποφασίζουν να αφήσουν την μικρή πόλη τους, το Wirrawee της Αυστραλίας, και να περάσουν μία εβδομάδα ηρεμίας και ξενοιασιάς στην «άγνωστη» φύση, σε ένα σημείο που οι ντόπιοι το ονομάζουν “The Hell”..
Οι ημέρες περνούν ευχάριστα για την παρέα, για κάποιους ανθίζει ο έρωτας και όλα κυλούν ήρεμα.

Ώσπου ένα βράδυ η παρέα θα παραξενευτεί από την ασυνήθιστα μεγάλη κίνηση στον ουρανό, ο οποίος είναι γεμάτος από στρατιωτικά αεροπλάνα, τα οποία μάλιστα πετούν με σβηστά φώτα (invasion tactic…)..

Λίγο η νεανική αφέλεια, λίγο ο έρωτας και πιο πολύ η νύστα (είπαμε, είναι βραδάκι), δεν επιτρέπουν στα παιδιά να δώσουν την απαραίτητη σημασία στο γεγονός και απλά το αφήνουν να περάσει. Την επομένη όμως, όπως είχαν ήδη προγραμματίσει, παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους και φθάνοντας ανακαλύπτουν ότι αυτά είναι παρατημένα, οι γονείς τους αλλά και όλοι οι κάτοικοι της πόλης  λείπουν, τα σκυλιά τους είναι είτε νεκρά είτε χαμένα και γενικά δεν ξέρουν τι έχει συμβεί…

Με κάποιες θαρραλέες αλλά και παράτολμες κινήσεις και με βασικό σύμμαχο το σκοτάδι, φθάνουν σε ένα ψηλό σημείο με θέα το κέντρο της πόλης και εκεί ανακαλύπτουν ότι μία ξένη στρατιωτική δύναμη έχει εισβάλει όχι μόνο στην πόλη αλλά σε όλη την χώρα τους και κρατεί αιχμάλωτους τους κατοίκους της !

Κάπου εκεί αποφασίζουν ότι...Κάτι πρέπει να κάνουν….

Συμπέρασμα : Μία καλή μεταφορά από την σειρά μυθιστορημάτων “Tomorrow” του John Marsden στον κινηματογράφο.  Ενδιαφέρουσα ιστορία, απλοί χαρακτήρες (ναι, υπάρχει και ένας Έλληνας ανάμεσά τους, ο Hommer Yannos !!!) και πλοκή που σε κρατάει μέχρι το τέλος. Αναμένω τα δύο (2) sequel που έχει ήδη συμφωνηθεί να γυριστούν για να ολοκληρωθεί το πάζλ της ιστορίας.

ΥΓ – Ωραίο το τρικ του συγγραφέα του μυθιστορήματος, όπου απλά δεν αναφέρει πουθενά ποια είναι αυτή η ξένη δύναμη. Απλά, επικεντρώνεται στην «οπτική γωνία» ενός καθημερινού και απλού ατόμου, συγκεκριμένα της Ellie, και πως αυτή αντιλαμβάνεται τα μεγάλης έκτασης γεγονότα που διαδραματίζονται στο περιβάλλον της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις