Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Monsters

 
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1470827/
Είδος Ταινίας : (Μετά-Αποκαλυπτική) Περιπέτεια Δρόμου
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 8.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.2 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.9 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.1/ 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.8 / 10Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=njeofv4dr9Q
Σε μερικά χρόνια από σήμερα ανακαλύπτονται ίχνη εξωγήινης ζωής σε έναν κοντινό σχετικά πλανήτη.
Αποφασίζεται να σταλεί ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με σκοπό την λήψη δειγμάτων.

Όμως, κατά την επιστροφή του στην Γη, το διαστημικό σκάφος συντρίβεται (ή μήπως καταρρίπτεται ??) στην περιοχή του Μεξικού. Οι εξωγήινες μορφές ζωής δραπετεύουν από την «κιβωτό» τους, μεταλλάσσονται και εξαπλώνονται, με αποτέλεσμα να μολυνθεί μια τεράστια περιοχή.

Άμεσα, η περιοχή ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κεντρική Αμερική ανακηρύσσεται ως Μολυσμένη (Infected Zone), ακολουθούν μαζικές μεταναστεύσεις ανθρώπων από τις γύρω περιοχές και δημιουργείται το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της ανθρωπότητας, τα μεγάλα Συνοριακά Τείχη που προστατεύουν αντίστοιχα τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Λατινικής Αμερικής.

Η Αμερικανίδα κόρη ενός εκδότη εγκλωβίζεται όμως νότια της ζώνης (κάπου στην νότια πλευρά του Μεξικού- εκτός ζώνης) και έτσι ένας υπάλληλος του πατέρα της, ο φωτογράφος Κόλντερ,  αναλαμβάνει να την εντοπίσει και να την συνοδέψει βόρεια, πίσω στην ασφάλεια των ΗΠΑ.

Δυστυχώς όμως τα σχέδια τους για την ασφαλή μετάβαση πίσω στις ΗΠΑ δεν πραγματοποιούνται και αναγκάζονται να διασχίσουν οδικώς την Μολυσμένη Περιοχή, με στόχο να φθάσουν στην Αμερική σε 48 ώρες, λίγο πριν από τον μεγάλο βομβαρδισμό….

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει ένα ταξίδι.. Ένα ταξίδι αναζήτησης, με πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και το (αναπόφευκτο) δέσιμο των δύο πρωταγωνιστών..

Συμπέρασμα : Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι στην αρχή δεν ήμουν και τόσο σίγουρος για την ταινία αυτή, μιας και ήξερα ότι πρόκειται για low-budget παραγωγή (15.000 $ !!!!!) και μάλιστα για την τηλεόραση και όχι για κινηματογράφο. Και δυστυχώς κάποιες από αυτού του είδους τις παραγωγές, είναι πολύ κάτω του μετρίου…

Όμως με την συγκεκριμένη όχι απλά έμεινα έκπληκτος με την ποιότητα της σε όλα τα επίπεδα (πάντα βέβαια στα μέτρα της λογικής και του budget) αλλά μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες του είδους (post-apocalyptic road movie) !

Πρόκειται για μία εξαιρετική και πολύ σωστά δομημένη ταινία δρόμου, με εξαιρετική σκηνοθεσία και φωτογραφία, απίστευτη μουσική και ηχητική επένδυση, με την ambient μουσική και τις κραυγές των τεράτων πραγματικά να σε ανατριχιάζουν και να σε καθηλώνουν !

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα γυρίσματα έγιναν σε φυσικές τοποθεσίες (πραγματικά πολύ όμορφες), ο εξοπλισμός ήταν ημί-επαγγελματικός (πολύ σωστή επιλογή κατά την άποψη μου γιατί μεταδίδει ρεαλισμό), δεν χρησιμοποιήθηκαν τεχνητοί φωτισμοί και τέλος το συνεργείο ήταν μόνο δύο άτομα (!!!) όπως δύο μόνο είναι και οι ηθοποιοί, οι οποίοι πραγματικά βγάζουν αυτό το «συναίσθημα» στις ερμηνείες τους !

Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι ζευγάρι στην πραγματικότητα !
Το μοναδικό που μπορώ να πω (προσοχή - όχι όμως ως αρνητικό) και που θα ήθελα κάπως διαφορετικό, είναι το τέλος της ταινίας.

Δυστυχώς καταλαβαίνω ότι λόγω budget αλλά και τηλεοπτικού χρόνου (είπαμε, πρόκειται για τηλεοπτική παραγωγή..) δεν επετράπη η διάρκεια της ταινίας να ξεπεράσει  τα 90λεπτά… Πραγματικά όμως, ήθελε ακόμα ένα 15λέπτο τουλάχιστον για να κλείσει πιο ομαλά, πιο… 

Προτείνεται ανεπιφύλακτα !

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το District 9 !!!!!

ΥΓ 1 – Πάντως είναι φοβερό το τι εφέ μπορεί να δημιουργήσει ο καθένας με κάποιες γνώσεις και αρκετή φαντασία, χρησιμοποιώντας προγράμματα που είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμα στον καθένα, όπως το Adobe After Effects  και το Adobe Premiere. Μπράβο και πάλι μπράβο !

ΥΓ 2 - Α, και κάτι τελευταίο !  Αν κάποιος βρει κάπου το soundtrack της ταινίας, απλά το θέλω !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: