Underworld


Η αιώνια έχθρα ανάμεσα σε Βαμπίρ και Λυκάνθρωπους κρατάει εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Μυθικά πλάσματα που προσπαθούν να επιβιώσουν το ένα στην πλάτη του άλλου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Οι μονομαχίες τους έγιναν θρύλος και οδήγησαν σε αρκετές κινηματογραφικές προσπάθειες. Καμία όμως, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι τόσο καλοδουλεμένη και επεξηγηματική όσο η συγκεκριμένη.

Το Underworld γυρίστηκε σε 3 μέρη (αναμένουμε το τέταρτο..) τα οποία είναι γεμάτα δράση, μονομαχίες σώμα με σώμα και ένταση για την επιβίωση του πιο ισχυρού! Μια σκοτεινή ιστορία που συναρπάζει και υπόσχεται να σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι το τέλος. Ας προχωρήσουμε λοιπόν βήμα-βήμα στην ανάλυση του κάθε μέρους.

1. Underworld
Πληροφορίες για την Ταινία :
http://www.imdb.com/title/tt0320691/
Είδος Ταινίας : Δράσης / Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2003

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.4 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.2 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.2 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=SP-lHUtNeHg

Οι Βρυκόλακες είναι εκείνοι που έχουν επικρατήσει στον πόλεμο με τους Λυκάνθρωπους. Ο Κρέηβεν (Shane Brolly) είναι εκείνος που έχει καταφέρει να σκοτώσει τον αρχηγό των Λυκάνθρωπων Λούσιαν (Michael Sheen), δίνοντας ένα τέλος στην μακρόχρονη κόντρα τους. Με τον τρόπο αυτό αποκτά τον απόλυτο σεβασμό ανάμεσα στους οικείους του, και στους γηραιότερους της φυλής του.

Μια απρόοπτη ωστόσο καταδίωξη θα οδηγήσει στην αποκάλυψη ότι ο Κρέηβεν δεν έχει βγάλει από την μέση του Λούσιαν, αλλά έχει έρθει σε συμφωνία μαζί του! Η Σελίν (Kate Beckinsale) είναι εκείνη που θα ανακαλύψει τη συνωμοσία ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα και θα ζητήσει το λόγο από τον Κρέηβεν. Παράλληλα ένας θνητός με το όνομα Μάικλ Κόρβιν (Scott Speedman) θα γίνει μήλο της έριδος ανάμεσα σε Βρυκόλακες και Λύκους, καθότι έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στο αίμα του που μπορεί να τον κάνει ανίκητο!

Ύστερα από όλα αυτά, η Σελίν θα αναγκαστεί να προβεί σε μια παράτολμη κίνηση που μπορεί να κοστίσει ακόμα και τη ζωή της! Το πρώιμο ξύπνημα του γηραιού Βρυκόλακα Βίκτορ (Bill Nighy) με σκοπό την σωστή καθοδήγηση, θα οδηγήσει σε καταστάσεις και αποκαλύψεις που ακόμα και η ίδια δεν μπορούσε να φανταστεί! Τώρα πλέον εκείνη και ο Μάικλ είναι μόνοι απέναντι σε όλους.


2. Underworld Evolution
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0401855/
Είδος Ταινίας : Δράσης / Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2006

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.3 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.9 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.6 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=7jHxESgl9qA

Η δεύτερη συνέχεια του Underworld είναι ακόμα καλύτερη από την πρώτη ταινία. Οι σεναριογράφοι επένδυσαν σωστά στην επιτυχία της πρώτης ταινίας με αποτέλεσμα να εισπράξουν ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση.

Flashback: Ο Μάρκους (Tony Curran) και ο Γουίλιαμ (Brian Steele) αποτελούσαν τους δύο πρώτους καθαρούς Βρυκόλακες και Λύκους αντίστοιχα. Η αδερφική τους συγγένεια θα οδηγήσει τον Βίκτορ στην αιχμαλωσία και φυλάκιση του Γουίλιαμ με σκοπό να προστατέψει την οικογένεια των Βρυκολάκων. Ο τόπος αιχμαλωσίας παρέμενε για πολλά χρόνια κρυφός.

Σήμερα: Η αφύπνιση του έταιρου γηραιότερου των Βρυκολάκων Μάρκους, θα οδηγήσει σε ένα ξέφρενο κυνηγητό ανάμεσα σε εκείνον και τους δολοφόνους του Βίκτορ. Την Σελίν και τον Μάικλ, οι οποίοι την ίδια στιγμή εκδηλώνουν τα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο. Παράλληλα και οι τρεις τους αναζητούν την μυστική τοποθεσία όπου βρίσκεται η φυλακή του πρώτου Λυκάνθρωπου, Γουίλιαμ.

Η αναζήτηση αυτή θα τους οδηγήσει στον Αλεξάντερ Κορβίνους (Derek Jacobi), τον πρόγονο όλων τους, ο οποίος για πολλά χρόνια είχε αναλάβει το καθήκον να καλύπτει τις πράξεις Λύκων και Βρυκολάκων. Εκείνος μπορεί να αποκαλύψει την φυλακή του Γουίλιαμ, κάτι που δεν θα αργήσει να συμβεί..

Σύντομα τα αδέρφια είναι και πάλι μαζί και η μάχη που ακολουθεί θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους!

3. Rise Of The Lycans
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0834001/
Είδος Ταινίας : Δράσης / Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.4 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.1 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=-dUgVLvYSe4

Πάμε πολύ πίσω. Πριν ακόμα οι Βρυκόλακες και οι Λύκοι αποκτήσουν την εχθρότητα που έχουμε συναντήσει στα προηγούμενα δύο μέρη. Στην ουσία το Rise Of The Lycans αποτελεί το prequel της ταινίας προσπαθώντας να μας δώσει εξηγήσεις σε πολλά από αυτά που έχουμε ήδη δει.

Είναι η εποχή όπου οι πρώτοι Βρυκόλακες και Λυκάνθρωποι βρίσκονται σε πόλεμο. Ο αδίστακτος αρχηγός των πρώτων Βίκτορ, στην προσπάθεια του να επικρατήσει, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα νέο είδος Λύκων που μπορούν να διατηρούν παράλληλα την ανθρώπινη τους μορφή. Αρχηγός του είναι ο Λούσιαν, που αποτελεί τον πρώτο που εμφανίστηκε με αυτή την ιδιαιτερότητα.

Όσο περνούν τα χρόνια, ο Λούσιαν αποκτά ηγετική φυσιογνωμία μη μπορώντας να δεχθεί την σκληρή και απάνθρωπη αντιμετώπιση που έχουν από τους Βρυκόλακες, όντας σκλάβοι τους! Την ίδια στιγμή υποβόσκει ένας απαγορευμένος έρωτας ανάμεσα σε εκείνον και την κόρη του Βίκτορ, Σόνια (Rhona Mitra).

Η εξέργεση των Λύκων είναι πια θέμα χρόνου. Ο Λούσιαν, με την βοήθεια της Σόνιας, κατορθώνει να αποδράσει με σημαντικό αριθμό Λύκων. Η ταπεινωτική αυτή εξέλιξη εξοργίζει τον Βίκτορ, ο οποίος αποφασίζει να τιμωρήσει την ίδια του την κόρη με πρόφαση τον παραδειγματισμό, αλλά με πραγματικό σκοπό να αναγκάσει τον Λούσιαν να επιστρέψει για να την σώσει.

Η επιστροφή του θα σημάνει δύο πράγματα. Τον θάνατο της Σόνιας αλλά και την δίψα των Λύκων να αποκτήσουν αυτό που πάντα ονειρεύονταν. Την ελευθερία!

Συμπέρασμα : Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σενάριο που αποσπά την προσοχή σου. Η έχθρα ανάμεσα σε Βρυκόλακες και Λυκάνθρωπους συναρπάζει και προκαλεί δέος σε εκείνους που έχουν κουραστεί από άνοστα σενάρια. Οι μονομαχίες μεταξύ τους είναι πραγματικά απολαυστικές σε σημείο που νομίζεις ότι τα πλάσματα αυτά υπάρχουν και αναπνέουν γύρω μας!

Και οι τρεις ταινίες συνδέονται άψογα, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό. Οι επεξηγήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα και μυστικά είναι σε λογικά πλαίσια (όσο και ακούγεται περιέργο για ένα σενάριο φανταστικού περιεχομένου..), μη προκαλώντας περισσότερες απορίες στον θεατή.

Σε γενικές γραμμές, η ταινία κρίνεται απόλυτα πετυχημένη! Η προσπάθεια των δημιουργών είναι αξιέπαινη και γι αυτό κέρδισε καλές κριτικές. Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον/α ’’τολμά’’ να διεισδύσει στα άδυτα των δυο αυτών κόσμων. Βρυκόλακες και Λύκοι σας περιμένουν..

ps: Είμαστε πλέον κοντά και στη τέταρτη συνέχεια του Underworld! Ρίξτε μια ματιά..   http://www.youtube.com/watch?v=nRnFCtMvazw

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις