The Next Three Days



Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1458175/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10



Ένας φόνος αναστατώνει τη ζωή του Τζον Μπρέναν (Russell Crowe) και της συζύγου του Λάρα (Elizabeth Banks), όταν η δεύτερη κατηγορείται άδικα για ένα φόνο που ποτέ δεν διέπραξε. Οι αποδείξεις ατράνταχτες και οι δικηγόροι βέβαιοι πως η καταδίκη της είναι προ των πυλών. Τίποτα δεν δείχνει να μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, και ο Τζον είναι πλέον αναγκασμένος να φροντίσει για την ανατροφή του μικρού τους γιου Λουκ (Ty Simpkins).

Όσο περνούν οι μέρες όμως μια περίεργη σκέψη βασανίζει το μυαλό του φιλήσυχου καθηγητή. Η απελπισία από την πιθανή καταδίκη της συζύγου του μετατρέπεται σε εγωισμό και πίστη πως υπάρχει μια και μόνο λύση. Η επαφή του με τον ειδήμων Ντέιμον Πένινγκτον (Liam Neeson) θα του δώσει όλα εκείνα τα εφόδια προκειμένου να οργανώσει την τέλεια απόδραση.

Το σχέδιο πρέπει να είναι τέλειο και η εφαρμογή του απόλυτη. Ωστόσο οι αστάθμητοι παράγοντας είναι πολλοί και απαιτείται καθαρό μυαλό και οξυδέρκεια. Το κίνητρο όμως είναι τόσο ισχυρό που οι αρχικά μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας θα αλλάξουν στρατόπεδο.

Συμπέρασμα : Ένας άνθρωπος των γραμμάτων που αναγκάζεται να παρανομήσει προκειμένου να ¨δικαιωθεί¨ η σύζυγος του από την ανεπάρκεια της δικαιοσύνης. Ο καλός ηθοποιός Russell Crowe ενσαρκώνει έναν ήσυχο οικογενειάρχη που μετατρέπεται σε μαιτρ των αποδράσεων για να διαφυλάξει την ενότητα της οικογένειας του.

Από τις καλές ταινίες του 2010 που ξεχώρισαν. Ενδιαφέρουσα πλοκή και μελετημένο το όλο concept της ταινίας. Σύντομο το πέρασμα του Liam Neeson που ενισχύει την ποιότητα του cast και καλή ερμηνεία της συμπαθητικής και ανερχόμενης Elizabeth Banks.

Thumps up λοιπόν!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις