Conan the Barbarian




Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0816462/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Εποχής
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 4.9 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 5.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 5.2 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.2 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 5.5 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=o1iJZIMddpM
Ο Κόναν γεννιέται ως Βάρβαρος. Στη μέση της μάχης η μητέρα του πέφτει νεκρή, ενώ αργότερα βλέπει και τον πατέρα του να δολοφονείται μπροστά στα μάτια του από τον Κάλαρ Ζιμ και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Στην πορεία γνωρίζει και μια αγνή δεσποινίδα κι αποφασίζει να τη σώσει κι αυτή, αφού την έχει καταστήσει όχι και τόσο αγνή.

Η ταινία είναι γεμάτη σαματά και πετυχαίνει τον προορισμό της, ως θεαματική σκοτεινή βίαιη περιπέτεια για ελάχιστη εγκεφαλική δράση: ξύλο και μπουνίδια πέφτουν συνέχεια, οι σκηνές σπλάτερ είναι λίγες αλλά δυνατές, ημίγυμνες κοπέλες τρέχουν από ‘δω κι από ‘κει τσιρίζοντας, οι κακοί μιλούν κυρίως σα να ρέβονται.

Το στοιχείο της μαγείας, που διατρέχει ολόκληρη την ταινία, είναι το πιο ατμοσφαιρικό και καλοστημένο και η Ρόουζ ΜακΓκόουαν, ως Μαρίκ, κόρη του Κάλαρ Ζιμ, έχει σαφώς τις πιο εντυπωσιακές, φετιχιστικές εμφανίσεις. Παρότι τελευταία έχουμε πάθει overdose ειδικών ψηφιακών εφέ, οι τρομακτικοί πολεμιστές από άμμο οπωσδήποτε κερδίζουν μια θέση στη λίστα με τους πιο καλοφτιαγμένους ανύπαρκτους ήρωες.

Συμπέρασμα : Εννοείται ότι δεν έχει καμία σχέση με τα 2 πρώτα Κόναν με τον Άρνολντ και ότι είναι φτιαγμένη με βάση τα σημερινά δεδομένα. Όσοι περιμένουν κάτι σε Κόναν ο Βάρβαρος εποχής Άρνολντ θα απογοητευτούν.

Όσοι πηγαίνουν να δουν κάτι διαφορετικό, μια καινούρια "ματιά" ας πούμε, στο μύθο του Κόναν θα το ευχαριστηθούν. Προσωπικά την προτείνω, σε όσους επιθυμούν να δουν κάτι καινούριο στο μύθο του Κόναν και όχι σε όσους θέλουν να δουν ένα ριμέικ των ταινιών του '80 διότι ΔΕΝ είναι αυτό και θα απογοητευτούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις