Darkness


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0273517/
Είδος Ταινίας : Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2002

Πλοκή / Ιστορία -> 7.3 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.6 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.6 /10


Μια τετραμελής οικογένεια μετακομίζει σε ένα προάστιο της Βαρκελώνης. Το αντρόγυνο και τα δύο τους παιδιά προσπαθούν σιγά σιγά να προσαρμοστούν στη νέα τους κατοικία παρά τα προβλήματα που δείχνουν να αντιμετωπίζουν. Ο πατέρας πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που του δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς ενώ η μητέρα λόγω της φύσης της εργασίας της (ιατρός) λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι. Όλο το βάρος λοιπόν πέφτει στη νεαρή Ρετζίνα (Anna Paquin) η οποία και προσπαθεί να ισορροπήσει την προσωπική της ζωή με την ανατροφή και προστασία του μικρού αδερφού της Πωλ (Stephan Enquist).

Όσο περνούν οι μέρες κάτι ανησυχητικό δείχνει να συμβαίνει. Εκτός από τα τέσσερα άτομα, υπάρχει και μια ακόμα «παρουσία» που εκδηλώνεται όλο και περισσότερο. Το πατρικό σπίτι της οικογένειας κρύβει μια ιστορία 40 χρόνων που ήρθε η ώρα να φανερωθεί και πάλι. Ή καλύτερα να ολοκληρωθεί αφού ποτέ δεν έφτασε μέχρι το τέλος της.

Η ολική έκλειψη ηλίου είναι πλέον κοντά. Απέχει λίγες μόνο μέρες και αυτό δείχνει να έχει άμεσα σχέση με τη παλιότερη δολοφονία έξι μικρών παιδιών που συγκλόνισε την περιοχή. Το Σκοτάδι που σκέπασε το σπίτι τότε, είναι και πάλι εδώ! Ζωντανό και απειλητικό, απλώνεται αργά αργά από δωμάτιο σε δωμάτιο και σκεπάζει οτιδήποτε στέκεται μπροστά του! Για πόσο ακόμα μπορεί το φως να μείνει αναμμένο;;

Συμπέρασμα: Εξαιρετική ατμόσφαιρα, καταπληκτικός φωτισμός και σκηνοθεσία που προκαλεί φθόνο σε ατάλαντους του είδους! Το Darkness σε καθοδηγεί βήμα-βήμα από την απόλυτη ηρεμία στην καταιγίδα του φόβου με απλά τρικ που όμως είναι απόλυτα συμβατά με την υπόθεση του έργου.

Η μουσική της ταινίας σίγουρα ξεχωρίζει ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ένταση που προκαλούν οι σκηνές της. Πρόκειται για δυνατό θρίλερ που είναι αδύνατο να το ξεχάσεις. Ειδικά το τέλος που είναι σήμα κατατεθέν του γενικότερου νοήματος που επιθυμεί ο συγγραφέας να περάσει.

Ps: Η πρωταγωνιστικός ρόλος των δύο παιδιών αποτελεί και το κλειδί της επιτυχίας της ταινίας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Φαντομάς είπε…
Ένα εξαιρετικό φιλμ καθαρού τρόμου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε ταινίες τρόμου που πρωταγωνιστούν μικρά παιδιά, το συναίσθημα του φόβου είναι ρεαλιστικότερο...
Θεωρώ όμως ότι θα έπρεπε να ότι βαθμολογήσεις τουλάχιστον με μία παραπάνω μονάδα στο σύνολο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις