Thor


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0800369/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2011
 
Πλοκή / Ιστορία -> 6.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.9 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.8 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=JOddp-nlNvQ
Στον πλανήτη ‘Οσγκαρ βρίσκεται το Βασίλειο των Βίκινγκ στο οποίο εξέχουσα θέση κατέχει ο άρχοντας αυτού, που ακούει στο όνομα Όντιν (Anthony Hopkins). Ο Όντιν προσδοκά σε μια ήρεμη και ειρηνική περίοδο με τους αιώνους εχθρούς του που ζουν σε έναν παγωμένο πλανήτη μακριά από το πλανήτη Όσγκαρ. Οι Παγωμένοι Γίγαντες είχαν προσπαθήσει να επιβάλλουν την εξουσία τους πριν από πολλά χρόνια αλλά στην μάχη που ακολούθησε νικήθηκαν κατά κράτος από τους σκληροτράχηλους Βίκινγκς.

Τώρα, πολλά χρόνια αργότερα, η επικράτηση τους είναι καθολική. Οι εχθροί τους από το παγωμένο πλανήτη έχουν νικηθεί και επικρατεί ηρεμία στον πλανήτη Όσγκαρ.. ή μήπως είναι πρόσχερη; Η τελετή ανακύρηξης του πρωτότοκου γιου Θωρ (Chris Hemsworth) ως νέου βασιλιά διακόπτεται απότομα και σύννεφα εμφανίζονται στις σχέσεις ανάμεσα στον προικισμένο Θωρ και στον πατέρα του.

Δυναμικός αλλά ταυτόχρονα αλαζόνας έρχεται σε ρήξη με τον Όντιν και εξορίζεται στην Γη. Εκει θα μάθει να εκτιμά και σέβεται ανθρώπους και καταστάσεις αλλάζοντας άρδην την συμπεριφορά που είχε υοθετήσει μέχρι τότε. Η νεαρή επιστήμονας Τζέϊν Φόστερ (Natalie Portman) θα τον γοητεύσει και θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται προκειμένου να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του προκειμένου να υπερασπιστεί τον θρόνο του.

Ο Θωρ έχει πλέον να αντιμετωπίσει μια προσπάθεια συνωμοσίας που έχει στηθεί εναντίον του. Ο αδερφός του Λόκι (Tom Hiddleston) θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να τον εμποδίσει και θα θέσει με αυτό τον τρόπο σε εφαρμογή το πανούργο σχέδιο του. Τα δυo αδέρφια σε μια σύγκρουση με έπαλθο το βασίλειο των Βίκινγκ.

Συμπέρασμα: Ένας ακόμα ήρωας της MARVEL έρχεται για να προστεθεί στους δεκάδες που έχουμε γνωρίζει μέσα από τα εικονογραφημένα βιβλία της. Ο ατρόμητος Θωρ είναι ένας αρχικά υπερόπτης νέος που αψηφά φόβο και κίνδυνο. Ο παρορμητικός χαρακτήρας του τον μπλέκει σε μπελάδες αφού αδυνατεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο βασιλικό του αίμα και την δυναμική του ιδιοσυγκρασία. Όταν προσαρμόζεται, αποτελεί ένα κλασικό τύπο ήρωα-προστάτη των αδύναμων με σαφή όμως σημάδια ωριμότητας.

Γυρισμένη σε εντυπωσιακά πλατό, η ταινία προσφέρει στιγμές χαλάρωσης που ενδείκνυται σε καλοκαιρινούς μήνες. Ο ξανθός ήρωας με το πανίσχυρο σφυρί του Μγιόλνιρ θα κάνει άνω-κάτω ‘Οσγκαρ και Γη προκειμένου να βρει το δίκιο του. Όλες οι πιθανότητες είναι με το μέρος του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις