Priest


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0822847/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Φαντασίας / Sci-Fi
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.8 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.3 / 10
 
Τελική Βαθμολογία -> 7 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=stAfEDSosXc
Στο μέλλον η μεγαλύτερη πρόκληση της εκκλησίας δεν είναι άλλη από τη μάχη ενάντια στα πολυάριθμα βαμπίρ που τείνουν να εξολοθρεύσουν την ανθρωπότητα. Η σθεναρή αντίσταση της εκκλησίας με τη δημιουργία ενός τάγματος από «Ιερείς» δίνει τέλος σε αυτό τον πόλεμο απελευθερώνοντας τους ανθρώπους από τα αιμοδιψή αυτά πλάσματα. Οι πολεμιστές της αποσύρονται και οι πολίτες ζουν ασφαλείς πίσω από τα τοίχοι των πόλεων που παρέχουν προστασία από τα λίγα εναπομείναντα βαμπίρ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο προστατευτισμός της εκκλησίας αποδεικνύεται υπερβολικός ενώ από την άλλη η απειλή των φονικών πλασμάτων δεν έχει αντιμετωπισθεί όπως θα έπρεπε. Ο περιορισμός τους σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές αποδεικνύεται προσωρινός με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη επιστροφή τους. Η επίθεση τους σε μια οικογένεια ενός εκ των Ιερών πολεμιστών ξυπνάει μνήμες που δεν είχαν φύγει ποτέ. Η δολοφονία της οικογένειας και η απαγωγή μιας νεαρής κοπέλας θα αποτελέσει την αφορμή ενός ξέφρενου κυνηγητού ενός εκ των «Ιερέων» (Πολ Μπέτανι) ο οποίος αναλαμβάνει να τελειώσει τον πόλεμο.

Σε αυτή του την προσπάθεια θα βρει απέναντι την εκκλησία η οποία διατάζει την πλήρη αδρανοποίηση του στο ζήτημα. Ωστόσο εκείνος με τη βοήθεια του νεαρού σερίφη Χικς (Καμ Τζιγκάντετ) καθώς και ενός θηλυκού μέλους του τάγματος (Μάγκι Κιου) θα ταχθούν απέναντι στα πλάσματα της νύχτας με σκοπό την εξολόθρευση τους μια για πάντα. Ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ο νέος ηγέτης των βαμπίρ Μπλακ Χατ (Karl Urban) έχει παλιούς ανοιχτούς λογαριασμούς και απίστευτες δυνάμεις..

Συμπέρασμα: Ένας πόλεμος απέναντι σε ανθρώπους και βαμπίρ σίγουρα δεν αποτελεί πρωτότυπη ιδέα. Η ανάμειξη της εκκλησίας προσδίδει έναν άλλο χαρακτήρα στη ταινία, πιο ενδιαφέρον. «Ιερείς» πολεμιστές απέναντι σε ανθρωποφάγα πλάσματα είναι κάτι διαφορετικό που κεντρίζει και συναρπάζει ως προς την σύλληψη της ιδέας.

Γρήγορη ταινία, με ρυθμό και δράση, κατορθώνει να κρατήσει το ενδιαφέρον σε καλά επίπεδα. Μελανό σημείο αποτελεί η περιορισμένη μάχη ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές που προσωπικά θεωρώ ότι θα προσέφερε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στον θεατή.

Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια μίξη κόμικ (δημιουργός του οποίου είναι ο Κορεάτης Μιν-Γου Χιουνγκ) και ταινίας καθαρού gothic περιβάλλοντος που δίνει μια άλλη οπτική στο story. Αναμένουμε και τη συνέχεια της για να μάθουμε την τελική έκβαση του πολέμου.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις