Soul Kitchen

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1244668/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.3 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 8.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.1 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία ->  8.0 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.9 / 10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=NLD1PmR4cFU
Ο Ζήνος Καζαντζάκης (Αδάμ Μπουσδούκος), είναι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Soul Kitchen” που βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή του Αμβούργου. Το εστιατόριο έχει τα μαύρα του τα χάλια, οικονομικά και γευστικά, αλλά έχει το τακτικό κοινό του.

Η Εφορία και οι Υπηρεσίες Υγιεινής της πόλης κάνουν δύσκολη την ζωή του Ζήνου, ο οποίος σε μια προσπάθεια πλήρης ανασύνταξης προσλαμβάνει έναν ταλαντούχο αλλά πολύ εκκεντρικό σεφ για να αλλάξει το μενού του.

Στο μυαλό του όμως είναι πάντα η φίλη του Nadin, που τον «εγκαταλείπει» για την καριέρα της και πάει στην Shanghai μόνιμα !

Μεταξύ των σκέψεων του ο Ζήνος, αποφασίζει να την ακολουθήσει παραδίδοντας την διεύθυνση του μαγαζιού στον φυλακισμένο αδερφό του (!!!), αλλά τα πράγματα θα πάρουν αρνητική τροπή και μάλιστα την στιγμή που το ανανεωμένο πλέον Soul Kitchen, δείχνει σημάδια ανάκαμψης !

Συμπέρασμα : Γερμανική κωμωδία με τον Έλληνα πρωταγωνιστή (και σεναριογράφο) να είναι απολαυστικός στον ρόλο του Ζήνου. Ενδιαφέρουσα ιστορία, με την μαγειρική σε πρώτο πλάνο (ε, είναι και της μόδας άλλωστε..), με πολύ ωραίο soundtrack και όμορφη φωτογραφία.

Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε πραγματικές εμπειρίες του Αδάμ Μπουσδούκου, όταν αυτός είχε ένα εστιατόριο και ο σκηνοθέτης Fatih Akin ήταν τακτικός πελάτης του !!!

Δείτε την ταινία, αξίζει.

Για τον Ζήνο ρε γαμώτο !
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις