The Girl with the Dragon Tattoo - ''Män som hatar kvinnor''



Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1132620/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια / Μυστηρίου
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.4 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.1 /10




Ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ (Michael Nyqvist) είναι ένας καλός δημοσιογράφος και υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας Μιλένιουμ. Ωστόσο οι αποκαλύψεις του για τις παράνομες δραστηριότητες ενός μεγάλου χρηματιστή πέφτουν στο κενό καθώς το δικαστήριο τον βρίσκει ένοχο για αυτές. Μέσα στην άσχημη αυτή συγκυρία για την καριέρα του, προσλαμβάνεται από τον Χένρικ Βάνγκερ (Sven-Bertil Taube), ο οποίος ανήκει σε μια πλούσια οικογένεια με σκοτεινό παρελθόν. Σκοπός της πρόσληψης του είναι η εύρεση της αγαπημένης του ανιψιάς η οποία εξαφανίστηκε πριν από 40 ολόκληρα χρόνια χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί το πτώμα της! Ο Χένρικ είναι πεπεισμένος ότι έχει δολοφονηθεί με τις υποψίες του να έχουν επικεντρωθεί στον ευρύτερο χώρο της οικογένειας του.

Ο Μίκαελ με τη βοήθεια της Λίζμπεθ Σαλάντερ (Noomi Rapace), μιας περίεργης κοπέλας με πολλά "ένοχα μυστικά", αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την υπόθεση। Οι γνώσεις της πάνω στους υπολογιστές και η δημοσιογραφική οξυδέρκεια του Μίκαελ θα ρίξουν φως στην υπόθεση αποκαλύπτοντας πληθώρα μυστικών που έκρυβε η οικογένεια για πολλά χρόνια.

Το πρόσωπο του δολοφόνου έχει πλέον αποκαλυφθεί και η παγίδευση του αποτελεί την τελευταία πράξη του έργου.

Συμπέρασμα : Η μεταφορά του συγγραφικού διηγήματος του Stieg Larsson είναι σίγουρα επιτυχής. Η σουηδική ταινία αποσπά θετικές κριτικές καθώς καταφέρνει να συνθέσει ένα περίεργο story γύρω από ήρωες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ειδικά η ερμηνεία της Noomi Rapace ξεχωρίζει!


ps: Υπάρχει πλέον και η αμερικανική version, αλλά σας συμβουλεύω να προτιμήσετε την αυθεντική σουηδική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις