Diary of a Wimpy Kid


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1196141/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 6.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.5 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.5 /10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=7ZVEIgPeDCE

Για τον Γκρεγκ (Zachary Gordon) η ένταξη του στο Γυμνάσιο έχει ένα τελείως διαφορετικό νόημα από ότι νομίζουμε. Η μάθηση αποτελεί δευτερεύοντα ρόλο, αφού αυτό που στην ουσία αναζητά είναι η μεγαλύτερη δυνατή αναγνώριση από τους συμμαθητές του! Η προβολή του αποτελεί αυτοσκοπό καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να μείνει στο πάνθεον της ιστορίας του στο σχολείο.

Προσπαθώντας να τα καταφέρει δεν θα αποφύγει τις υπερβολές αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του. Γκάφες και ραδιουργίες δεν θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αλλά … μάλλον το αντίθετο. Η ιδιοσυγκρασία του Γκρεγκ θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ίδιο αλλά περισσότερο τον καλύτερο του φίλο Ρόλι (Robert Capron), με τον οποίο η φιλία του δοκιμάζεται.

Η αχαριστία και η υπέρμετρη φιλοδοξία του Γκρεγκ θα τον οδηγήσει σε αδιέξοδο. Την κρίσιμη στιγμή όμως η φιλία είναι εκείνη που θα φέρει τη λύση και θα δείξει στον νεαρό πως η πραγματική μας εικόνα είναι αυτή που κερδίζει τους άλλους και όχι εκείνη που προσποιούμαστε πολλές φορές.

Συμπέρασμα : Ένας ξεροκέφαλος πιτσιρικάς που νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα. Ένα έργο που ξεκουράζει προσφέροντας ανάλαφρες και χιουμοριστικές στιγμές αλλά παράλληλα κατορθώνει και περνά τα δικά του μηνύματα.

Ήθος, ειλικρίνεια και φιλία προβάλλονται με έξυπνο τρόπο από τον σκηνοθέτη Thor Freudenthal, ο οποίος στην ουσία μεταφέρει στην μικρή οθόνη την best seller σειρά εικονογραφημένων βιβλίων του Jeff Kinney. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των δύο μικρών αγοριών που δεν περνά απαρατήρητη.

Μια ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις