The Illusionist


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0443543/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου / Ρομαντική
Έτος Παραγωγής : 2006

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.9 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.7 /10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=v486IW1BcvU
Ένας παιδικός έρωτας που παρέμεινε ανεκπλήρωτος λόγω των κοινωνικών ανισοτήτων της εποχής αποτέλεσε το λόγο χωρισμού του νεαρού μάγου Άιζενχαιμ (Edward Norton) και της Σόφι (Δούκισσας Φον Τέσεν) (Jessica Biel). Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν αλλά η σπίθα ανάμεσα τους παρέμενε μέχρι τη στιγμή που τα βλέμματα τους συναντήθηκαν και πάλι. Η σπίθα άναψε ξανά και τα αισθήματα που ήταν επιμελώς κρυμμένα ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια. Όμως οι δυσκολίες πολλές και άκρως επικίνδυνες.


Ο νεαρός μάγος με ικανότητες αδιανόητες για την εποχή κατορθώνει και εκπλήσσει τα πλήθη που συρρέουν για να τον δουν. Αν και το συμπαθητικό θέατρο στη Βιέννη στο οποίο εμφανίζεται αποδεικνύεται μικρό για τους ντόπιους, η φήμη του μάγου Άιζενχαιμ συνεχώς μεγαλώνει προκαλώντας τον θαυμασμό ισχυρών ανθρώπων της εποχής. Ανάμεσα τους και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Λεοπόλδος (Rufus Sewell) ο οποίος είναι και μελλοντικός σύζυγος της αγαπημένης του! Το παιχνίδι παίρνει άλλες διαστάσεις από την διαφαινόμενη κόντρα των δύο αντρών.

Ο Λεοπόλδος με την άκρατη επιθυμία του για εξουσία μέσω της χειραγώγησης της εν δυνάμει συζύγου του, έρχεται σε αντιπαράθεση με την ταπεινοφροσύνη του μάγου που δεν πρόκειται να ανεχθεί τη συμπεριφορά αυτή. Μαγικά κόλπα και τεχνάσματα στην διάθεση του μάγου Άιζενχαϊμ προκειμένου να καταφέρει να σώσει την αγαπημένη του Σόφι αλλά και ολόκληρο το βασίλειο. Ένα μεγαλοφυές σχέδιο που θα αλλάξει τα πάντα!


Συμπέρασμα: Όταν ο ανθρώπινος νους εγκλωβίζεται και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, μόνο κάτι μαγικό μπορεί να αλλάξει την τροπή των γεγονότων. Ένα τέτοιο επιστρατεύει και ο πολυμήχανος μάγος Άιζενχαιμ προκειμένου να αποτρέψει την πλεκτάνη που έχει στήσει ο πρίγκιπας Λεοπόλδος με σκοπό να καταλάβει το θρόνο.


Μια ιστορία αγάπης και μυστηρίου που δεν κουράζει αλλά αντίθετα κρατά σε υψηλά standards την αγωνία και το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σκηνή. Ερμηνείες υψηλού επιπέδου και σκηνικά που σε μεταφέρουν εύκολα στις αρχές του 20ου αιώνα, όπου και εκτυλίσσεται η υπόθεση. Με λίγα λόγια έχει όλο το πακέτο για να κεντρίσει την περιέργεια και τελικώς να αποσπάσει το χειροκρότημα του θεατή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις