Green Zone


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0947810/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.2 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.6 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=ByLMRUskOYc
Η διείσδυση των αμερικανικών δυνάμεων στην πόλη του Ιράκ το 2003 αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα άκρως αμφιλεγόμενο θέμα. Το "φιάσκο", όπως τελικά αποδείχτηκε, της εύρεσης πυρηνικών όπλων στην ευρύτερη περιοχή είναι το θέμα της ταινίας που ξεγυμνώνει την αμερικανική προπαγάνδα και μας παραθέτει κομμάτια από το παρασκήνιο που όλοι λίγο πολύ υποθέταμε..

Η ομάδα αμερικανών στρατιωτών υπεύθυνων για την καταστροφή πυρηνικών όπλων συνεχίζει τις προσπάθειες της στην περιοχή της Βαγδάτης. Ωστόσο οι μέρες περνούν και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι όλες οι πιθανές τοποθεσίες όπλων μαζικής καταστροφής που υποδεικνύονται αποδεικνύονται στο τέλος "καθαρές".

Ο αξιωματικός Ρόι Μίλλερ (Matt Damon) προβληματισμένος από την όλη κατάσταση αρχίζει να ψάχνει βαθύτερα το ζήτημα, ύστερα και από την παρότρυνση του πράκτορα της CIA Μάρτιν Μπράουν (Brendan Gleeson). Η δημοσιογράφος Λόρι Ντέιν (Amy Ryan) ακολουθεί τα ίδια βήματα αμφισβητώντας την μυστική πηγή του Πενταγώνου που υποδεικνύει τα υποτιθέμενα ύποπτα σημεία.

Είναι σαφές ότι κάτι δεν δένει με την ιστορία που η Αμερικανική Κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει. Ο Μίλλερ είναι διατεθειμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο μιας και οι αρχικές του εκτιμήσεις βγαίνουν αληθινές. Απέναντι του θα βρει τον Κλάρκ Πάουντστοουν (Greg Kinnear) που προσπαθεί να ικανοποιήσει τη μεθόδευση του Πενταγώνου για εγκαθίδρυση κυβέρνησης ελεγχόμενης από αυτούς.

Συμπέρασμα : Το plot της ταινίας νομίζω ότι τα λέει όλα. Η πρόφαση της κατοχής πυρηνικών όπλων από τους Ιρακινούς αποτέλεσε το τέλειο άλλοθι για την είσοδο των αμερικανών στην χώρα. Μοναδικός σκοπός αυτό ακριβώς που ισχυρίζεται και η ταινία. Την κατοχή και τον έλεγχο της χώρας.

Ο Matt Damon αποδεικνύεται συνεπής σε μια ακόμα ταινία που απαιτεί δράση αλλά και ένα υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Προτείνεται πέρα από κάθε αμφιβολία.

ps: Μακάρι την κίνηση του Damon στο τέλος να την είχε ακολουθήσει κάποιος και στην πραγματικότητα. Θα είχαν σωθεί ζωές και θα είχε αποκαλυφθεί επιτέλους μια (από τις πολλές..) συνομωσίες του Λευκού Οίκου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις