Altitude


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1407049/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Μυστηρίου / Τρόμου
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 5.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 5.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 2.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 4.6 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 4.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 4.5 / 10 



Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vA9wtWH8Yvg
Time Paradox ή στα Ελληνικά : Χρονικό Παράδοξο.

Χρονικό παράδοξο έχουμε όταν ένα γεγονός που έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν, αλλοιώνεται/τροποποιείται με αποτέλεσμα το γεγονός να έχει διαφορετική κατάληξη από αυτή που είχε αρχικά ! (εγώ το έγραψα αυτό βάσει των αποτελεσμάτων κάποιας έρευνας που είχα κάνει παλαιότερα !)

Μπερδευτήκατε ? Στην πραγματικότητα (αν αυτή υπάρχει και δεν έχει «διορθωθεί» κάπου/κάποτε...) είναι πολύ πιο μπερδεμένο από ότι μπορείτε να φανταστείτε !!!
Το γιατί όμως ξεκινάω με μια ανάλυση ενός τέτοιου φαινομένου, αντί για την ταινία μας θα το μάθετε παρακάτω…

5 φίλοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς σε μία άλλη πόλη, για να βρεθούν σε μια συναυλία. Μάλιστα πιλότος του μικρού αεροπλάνου θα είναι η μία κοπέλα της παρέας, της οποίας η μητέρα (επίσης πιλότος) μυστηριωδώς σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κάποια χρόνια πριν… Προς το παρόν κρατήστε αυτό το «μυστηριωδώς»….

Αφού πραγματοποιούν όλους τους απαραίτητους pre-flight ελέγχους, απογειώνονται με super διάθεση ! 

Βέβαια, όπως γίνεται σχεδόν πάντα σε τέτοιου είδους ταινίες, συναντούν κακοκαιρία μπροστά τους με όλα τα συναφή…

Κάπου εκεί ξεκινάει το μυστήριο, όπου παρά την κάκιστη ερμηνεία των πρωτοεμφανιζόμενων νεαρών ηθοποιών και τον μικρό χώρο διεξαγωγής της ταινίας (μην ξεχνάμε, βρισκόμαστε σε ένα μικρό 7θέσιο αεροπλάνο..) πραγματικά σε κρατάει σε αγωνία για τι υπάρχει εκεί έξω… Ωπ ! Τι είπα ? Τι υπάρχει εκεί έξω ??? Τι θα μπορούσε να υπάρχει δηλαδή στην στρατόσφαιρα ή στην ιονόσφαιρα ????

Νάτο λοιπόν εκείνο το «μυστηριωδώς» που σας είπα να αποθηκεύσετε στην προσωρινή σας μνήμη !!!

Εκεί πάνω λοιπόν δεν είναι μόνοι τους, αλλά υπάρχει κάτι απειλητικό…
Κάτι με πολύ άσχημες διαθέσεις !!!!

Συμπέρασμα : Θα ανοίξω μία μικρή παρένθεση εδώ και συγχωρήστε με για αυτό..
Υπάρχει μία εξαιρετική ταινία του 1998, βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King, που λέγεται “Langoliers” ή στα Ελληνικά αν προτιμάτε «Νυχτερινή Πτήση». Εξαιρετική ταινία (θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο για αυτή στις προσεχείς ημέρες..), με μια ατμόσφαιρα που απλά σε καθηλώνει, επίσης τηλεταινία (δηλαδή προοριζόταν μόνο για την TV και όχι για την μεγάλη οθόνη), με πολύ καλές ερμηνείες αλλά και χαρακτήρες, όπου δεν ήξερες αλλά ούτε κατά διάνοια μπορούσες, να φανταστείς τι έχει συμβεί. Όλα καλά, αλλά μόλις εμφανίστηκαν από το πουθενά κάτι όντα τύπου pacman, αφήστε το… Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως καταστρέφεις οτιδήποτε καλό μπορείς να δημιουργήσεις…
Κλείνει η παρένθεση και επανερχόμαστε στα δικά μας..

Δυστυχώς, το ίδιο θέμα έχουμε και εδώ.. Πολύ μυστήριο, δεν ξέρεις τι γίνεται και ξαφνικά, όσο open-minded και αν είσαι, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την πιο κουφή εξήγηση που έχεις ακούσει ποτέ σου !!!!!

Ρε παιδιά, ήμαρτον !

Είναι γνωστό ότι τα paranormal/ανεξήγητα φαινόμενα με εξιτάρουν και πραγματικά είμαι πολύ open σε κάποιες εξηγήσεις, αλλά αυτό που μας λέτε εδώ, απλά δεν υπάρχει !!! Έλεος !!!

ΥΓ – Μα καλά, θα αναρωτιέστε, τι έγινε η εξήγηση του (χωρό) χρονικού παραδόξου ??? Τι μας τσαμπουνάς ρε φιλαράκο ?? Ε ???

Δυστυχώς, θα πρέπει να το δείτε το έργο και στο τέλος του, θα καταλάβετε και την εξήγηση του φαινομένου. Αν το αποκαλύψω τώρα, απλά θα σας «καταστρέψω» όλη την ταινία (διάρκειας 90 λεπτών..)

Α, και επειδή θα υπάρξουν σίγουρα απορίες για το παράδοξο, αν θέλετε το συζητάμε !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις