Red Cliff (Chi bi)


Αν είστε από εκείνους που είχατε την τύχη να δείτε τα δύο μέρη της ταινίας με τίτλο Red Cliff, υποκλίνομαι στην επιλογή σας.. Αν όχι, τότε σπεύστε με την βρείτε με οποιοδήποτε τρόπο. Πρόκειται για την ακριβότερη ανεξάρτητη κινέζικη παραγωγή που έχει προβληθεί μέχρι σήμερα! Αν αυτό σας κίνησε την περιέργεια, τότε μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο..

Βασισμένη στην παραδοσιακή ιστορία ''Romance of Three Kingdoms'' που λατρεύεται στη Κίνα, ο σκηνοθέτης John Woo μεταφέρει στις κινηματογραφικές αίθουσες ένα συναρπαστικό ιστορικό έπος που συναρπάζει. Η προσπάθεια του πρωθυπουργού Τσάο Τσάο να ενώσει τη Κίνα μέσω ενός εκβιαστικού πολέμου στα βασίλεια της Δύσης και του Νότου, περιγράφεται με ανάγλυφο τρόπο. Οι σκηνές δράσεις κλέβουν την παράσταση όσο και οι πολεμικές τακτικές και στρατηγικές των αντίπαλων στρατοπέδων.

Και τα δύο μέρη του έργου συνδέονται αρμονικα. Η παρουσία εξαιρετικών ηθοποιών αποτελεί εγγύηση για την ταινία η οποία ξεπερνά συνολικά τις 4 ώρες! Πολυάριθμοι κομπάρσοι και αναρίθμητες σκηνές μάχης σε στεριά και θάλασσα πείθουν ακόμα και τον πιο ανικανοποίητο θεατή। Πιστέψτε με, δεν έχετε παρακολουθήσει τέτοιες μάχες!

 
1.Red Cliff

Πληροφορίες για την Ταινία:
http://www.imdb.com/title/tt0425637/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Εποχής
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.2 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.1 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.5 / 10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=z3qIXQCHf94
Βρισκόμαστε στη Κίνα το 208 μ.Χ. όπου η Δυναστεία Χαν αποφασίζει να κηρύξει πόλεμο στα Βασίλεια-φυλές του Ξου (στη Δύση) και του Ανατολικού Γου (στο Νότο), ύστερα από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού Τσάο Τσάο (Fengyi Zhang). Με το τρόπο αυτό πιστεύει πως θα καταφέρει να ενώσει και πάλι τη χώρα υπό την διαταγές της δικής του Δυναστείας. Για το λόγο αυτό αναθέτει στον Τσάο Τσάο τη πραγματοποίηση εκστρατείας ενάντια στους δύο επαναστάτες άρχοντες Liu Bei (Yong You) και Sun Quan (Chen Chang) οι οποίοι και εκπροσωπούν τα δύο Βασίλεια αντίστοιχα.

Η εκστρατεία είναι πολυάριθμη (800.000 περίπου) και σκορπίζει το φόβο στην επικράτεια. Απέναντι στην απειλή αυτή, οι φυλές της Δύσης και του Νότου αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Ήρωες από τη Δύση όπως ο Zhuge Liang (Takeshi Kaneshiro), και ο Guan Yu (Ba Sen Zha Bu) θα ενωθούν με τους αντίστοιχους του Νότου όπως ο Zhou Yu (Tony Leung Chiu Wai) και η Sun Shangxiang (Wei Zhao) με σκοπό να αποκρούσουν τις δυνάμεις του εχθρού.

Η επέλαση του Τσάο Τσάο προς τον Πορφυρό Λόφο συνεχίζεται από στεριά και θάλασσα, την ώρα που οι συμμαχικές δυνάμεις χαράζουν τη δική τους στρατηγική. Η ώρα της χερσαίας σύγκρουσης είναι προ των πυλών.


2.Red Cliff II
Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1326972/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Εποχής
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.1 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.2 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.7 / 10



Οι δυνάμεις της Δύσης και του Νότου έχουν καταφέρει να αποκρούσουν τις αντίστοιχες του πρωθυπουργού Τσάο Τσάο και να κερδίσουν την πρώτη μονομαχία με τον εχθρό. Η στρατηγική ευφυία με το σχηματισμό της “χελώνας” έδωσε το πλεονέκτημα στον Zhuge Liang, τον Guan Yu και τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα τη χερσαία τους επικράτηση.

Η Sun Shangxiang έχει κατορθώσει να διεισδύσει στο στρατόπεδο του εχθρού προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τη δυναμικότητα του, την ώρα που οι υπόλοιποι ήδη ετοιμάζονται για την τελική μάχη.

Από την άλλη μεριά, ο Τσάο Τσάο καταφέρνει έξυπνα να πλήξει το συμμαχικό στρατό με τύφο. Τα νέα δεδομένα αναγκάζουν τον άρχοντα της Δύσης Liu Bei να εγκαταλείψει τους επαναστάτες, προκαλώντας έναν επιπλέον πονοκέφαλο. Ωστόσο η ευρηματικότητα του Zhuge Liang θα δώσει πάλι ελπίδες στο στρατό του Νότου. Το μόνο πλέον που χρειάζονται είναι ένας μικρός αντιπερισπασμός. Και αυτός θα βρεθεί από τη σύζυγο του Zhou Yu, την Xiao Qiao (Chiling Lin).

Όλα είναι έτοιμα. Τα νερά είναι εκείνα που θα κρίνουν το μέλλον της Κινέζικης Αυτοκρατορίας και οι θαλάσσιες δυνάμεις των δύο αντιπάλων έχουν πάρει τη θέση τους.

Συμπέρασμα : Μια ταινία που απλά τα έχει όλα. Ισχυρό σενάριο, δυνατές συγκινήσεις, αμέτρητες μάχες και προσωπικές συγκρούσεις, καθώς και μια πλειάδα καλών ηθοποιών. Οι στρατηγικές επιλογές των δύο μονομάχων κερδίζουν τις εντυπώσεις καθότι φανερώνουν διαύγεια σκέψης και πολεμικής ετοιμότητας, που συχνά απουσίαζουν από ταινίες αυτού του είδους.

Η επένδυση του σκηνοθέτη John Woo σε μια αγαπημένη εθνική ιστορία της Κίνας, προφανώς και έπαιξε το ρόλο του στο υψηλότατο budget. Και στα δύο μέρη του Red Cliff η σκηνοθεσία κλέβει την παράσταση με αποκορύφωμα τα τελευταία 30 λεπτά περίπου της 2ης ταινίας.

Εν ολίγοις, πρόκειται για μια υπερπαραγωγή που δύσκολα συναντούμε ακόμα και στο Hollywood.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις