Piranha 3D


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0464154/
Είδος Ταινίας : (πολύ μάπα) Σπλάτερ / Τρόμου
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 3.6 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 4.1 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 4.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 3.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 5.9*/ 10

Τελική Βαθμολογία -> 4.4 / 10
(και μάλλον πολύ είναι..)

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=SkF5VMRJGek
Στο τουριστικό θέρετρο της Λίμνης Βικτώρια, κάθε χρόνο διοργανώνεται το ετήσιο Spring Break πάρτι της νεολαίας που αποφέρει πολλά έσοδα στην πόλη αλλά και πολλά παρατράγουδα με μεθυσμένους νέους/ες να πλατσουρίζουν στα κατά τα άλλα ήσυχα νερά της λίμνης...
Αυτή την φορά τα πράγματα όμως δεν θα είναι τα συνηθισμένα…

Σε κάποια σημεία της λίμνης παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα αρχαίο ρήγμα. Οι σεισμολόγοι-δύτες που αναλαμβάνουν την έρευνα του ρήγματος, βρίσκονται μπροστά σε μία μεγάλη ανακάλυψη. Κάτω από την λίμνη εμφανίστηκε μία υπόγεια κοιλότητα με νερό (κάτι σαν λίμνη..) από την προϊστορική εποχή ! Και έχει και «κατοίκους»…

Έτσι λοιπόν, απελευθερώνονται στην όχι και τόσο ήσυχη πια λίμνη, τα τρομακτικά και αιμοδιψή Πιράνχα (!) που από ότι φαίνεται μετά από τόσα εκατομμύρια χρόνια πείνας, ε πώς να το κάνουμε, πεινάνε πολύ !!!! 

Η ξανθιά Σερίφης αλλά και λιμενικός λόγω λίμνης, Julie Forester (άραγε έχει καμιά σχέση με τον Erik ????) προσπαθεί να βγάλει τους μεθυσμένους νεαρούς και τις γυμνόστηθες (!!!) νεαρές έξω από την λίμνη αλλά το αλκοόλ και η δυνατή beat μουσική δεν αφήνει και πολλά περιθώρια….

Μάλλον έχει ήδη γίνει αντιληπτό ότι στο συγκεκριμένο σημείο μιλάμε (πλέον) για splatter έργο που μπροστά του «Η Αυγή των Νεκρών» (Dawn Of The DeadZombie Movie) μοιάζει με παραμύθι….

Συμπέρασμα : …..Κακό έργο, ούτε καν μέτριο… Το αρχικό και ορίτζιναλ Πιράνχα του 1978 ήταν μία καλή ταινία. Αυτή του 2010…..

Σχόλιο 1: Τα έχω ξαναπεί… Στον βωμό του μάρκετινγκ σφάζονται συνεχώς διάφορα «θύματα»…
Ζούμε ή μάλλον, περάσαμε πλέον στην εποχή του 3D, διότι αυτό επιτάσσει η μόδα.... Και επειδή το έκανε ένας, πρέπει να το κάνουν όλοι (US Tactic) ….
Ξεχνάνε όμως όλοι αυτοί οι «βιαστικοί» ότι αυτός ο ένας που το έκανε (ο μέγας James Cameron), πραγματικά κατάφερε να μας παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα όμορφο στο μάτι ! Γιατί το κατάφερε ?
Το κατάφερε γιατί αφιέρωσε 12 χρόνια από την ζωή του σε αυτό !!!
Δεν το πίεζε καμία εταιρία και κανένα στούντιο να τελειώσει για να προλάβει το deadline….. Δυστυχώς πλέον, όλες οι ταινίες της σειράς (ή του κιλού αν προτιμάτε..), αρκούνται σε μία τεχνική μετατροπής του δυσδιάστατου σε τρισδιάστατο και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις οθόνες σας…. Πρόσφατα παραδείγματα πολλά… Εκτός από το Πιράνχα, έχουμε και το απίθανης ιστορίας-παραγωγής-ερμηνείας-κτλ, Clash Of The Titans….

Σχόλιο 2: Το * στον βαθμό της σκηνοθεσίας το έβαλα για να αιτιολογήσω τον σχετικά υψηλό για τα δεδομένα της ταινίας βαθμό. Και πραγματικά θέλω να εξηγηθώ !
Υπάρχει μία σκηνή απείρου κάλλους που πραγματικά με έκανε και γέλασα πάρα πολύ και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας !
Είναι λοιπόν μία γυμνόστηθη και σιλικονάτη κοπελιά, η οποία είναι δεμένη σε αλεξίπτωτο και την τραβάει το ταχύπλοο πάνω στην λίμνη. Έχουμε λοιπόν σε κάποια φάση ένα underwater πλάνο του σκηνοθέτη (χίλια μπράβο φίλε μου !!!!) την στιγμή που μέσα στο νερό βρίσκονται μόνο οι σιλικονάτες τορπίλες (!!!!!!!!!) οι οποίες απλά σκίζουν τα κύματα !!! Σκέτη ποίηση…. Και τότε έρχονται τα «ψαράκια»…. Δείτε το στο youtube ! Αξίζει !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις