The Blind Side


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0878804/
Είδος Ταινίας : Κοινωνική / Δραματική
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 7.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.3 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.4 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.3 / 10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=D-1JEVpdSCo

Ο Μάικλ Όερ (Quinton Aaron) είναι ένας ευτραφής νεαρός στον οποίο η ζωή έχει δείξει το άσχημο πρόσωπο της. Με πολλά οικογενειακά προβλήματα, φτωχός και χωρίς να έχει γνωρίσει τον πραγματικό του πατέρα, περιφέρεται άστεγος στους δρόμους του Τενεσί. Ο Μπίγκ Μάικ, όπως τον φωνάζουν χαιδευτικά, αντιμετώπιζει προβλήματα και στο σχολείο που πηγαίνει καθώς το επίπεδο μόρφωσης του είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Απέναντι σε όλες αυτές τις αντιξοότητες παραμένει ένα ήσυχο και ταπεινό παιδί που δεν δημιουργεί προβλήματα προτιμώντας την απομόνωση που αποτελεί λύτρωση για τον ίδιο.

Ωστόσο η ζωή του θα αλλάξει μέσα σε ένα βράδυ. Ένα απροσδόκητο γεγονός θα τον φέρει στο κατώφλι της οικογένειας Τούι η οποία και θα αναλάβει την κηδεμονία του. Ο μητέρα αυτής Λη Αν (Sandra Bullock) θα δεθεί ιδιαίτερα με το νεαρό παιδί και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα φροντίσει ώστε να απολαύσει τη θαλπωρή που του είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια.

Η σταθερότητα αυτή στη ζωή του, θα οφελήσει τον Μπίγκ Μάικ σε μεγάλο βαθμό. Η κοινωνικότητα του καθώς και οι επιδόσεις του στο σχολείο θα βελτιωθούν σημαντικά. Παράλληλα, οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του στο ράγκμπι θα προκαλέσουν τον θαυμασμό πολλών μάνατζερ οι οποίοι θα σπεύσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Το άστρο του έχει αρχίσει να λάμπει για τα καλά..

Συμπέρασμα : Βασισμένο στο βιβλίο “The Blind Side: Evolution Of A Game”, η ταινία αυτή αγγίζει τον θεατή με τρόπο μαγικό. Η αντιπαράθεση μιας αρχικά δύσκολης και ταλαιπωρημένης ζωής με ένα αίσιο τέλος, πάντα αποτελεί το επισφράγισμα ενός “δίκαιου” φινάλε. Όταν όμως τα γεγονότα που περιγράφονται είναι πέρα ως πέρα αληθινά, τότε η ταινία αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς. Συγκινεί και διδάσκει ταπεινότητα.

Η εμφάνιση της Sandra Bullock στο ρόλο της γυναίκας που προσπαθεί να βοηθήσει τον απελπισμένο έφηβο είναι άξια αναφοράς. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες της ερμηνείες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις