The Mist


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0884328/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου / Τρόμου
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 9.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 8.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.6 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 8.1 /10



Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=LhCKXJNGzN8

Τι θα μπορούσα να γράψω για μια ταινία του Stephen King;
Πολλά ως συνήθως αφού άλλωστε αποτελεί για μένα έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς ταινιών μυστηρίου. Ίσως και ο καλύτερος. Όταν όμως γίνεσαι μάρτυρας ενός έργου που “ανάγκασε” τους θεατές του κινηματογράφου στο οποίο βρισκόμουν να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν αυθόρμητα, αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα..

Σε μια μικρή πόλη ξεσπά μια σφοδρή καταιγίδα. Οι ζημιές πολλές αλλά αυτό που κινεί το ενδιαφέρον είναι μια πυκνή ομίχλη η οποία όλο και κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης. Εκεί σε ένα τοπικό σούπερμαρκετ, οι πελάτες που βρίσκονται σε αυτό αντιλαμβάνονται πως το παράξενο αυτό σύννεφο δεν είναι ένα συνηθισμένο καιρικό φαινόμενο αλλά κάτι τελείως διαφορετικό.

Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι της πόλης σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα αλλόκοτο φαινόμενο και “παρουσίες” πέρα από κάθε λογική. Ο Ντέιβιντ Ντρέιτον (Thomas Jane) θα αναλάβει να τους συντονίσει προκειμένου να βρεθεί τρόπος διαφυγής για εκείνους αλλά και τον μικρό του γιο. Ένα πλήθος όμως ανθρώπων με διαφορετικές αντιλήψεις είναι σχεδόν αδύνατο να συμφωνήσει με αποτέλεσμα τη δημιουργία συγκρούσεων ανάμεσα τους.

Η ομίχλη, και όσα αυτή κρύβει, απειλεί να εξολοθρεύσει οτιδήποτε τολμήσει να της αντισταθεί. Τα πλάσματα που φιλοξενεί δεν αστειεύονται και ο θάνατος είναι πολύ κοντά. Το στρατιωτικό πείραμα «Αιχμή Βέλους» που οφείλεται για αυτήν, έχει να αποκαλύψει πολλά περισσότερα.

Επομένως, η ερώτηση μια και μοναδική: Αναμονή ή έξοδος;
Ότι και αν αποφασίσουν να είστε σίγουροι πως το τέλος της ταινίας θα σας αφήσει άναυδους!

Συμπέρασμα : Ένα απλό σενάριο που μέσα από τη φαντασία του δημιουργού του μετατρέπεται σε μια καλοστημένη μηχανή μυστηρίου και τρόμου. Πολλές φορές αυτά που δεν φανερώνονται και αφήνονται στη σφαίρα της φαντασίας του καθενός, τρομάζουν περισσότερο.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ. Το The Mist γοητεύει και συναρπάζει καθώς για πολύ ώρα σε βάζει στη διαδικασία σκέψης αλλά και αναμονής. Τι έχει συμβεί; Τι κρύβει πια αυτή η ομίχλη και κατασπαράζει όποιον τολμά να αναμειχθεί σε αυτήν;

Το δε τέλος της είναι σοκαριστικό! Τόσο που ομολογουμένως λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν.

Ps: Εξαιρετική μουσική σύνθεση.

Σχόλια

Ο χρήστης Ο Φαντομάς είπε…
Αγαπητέ Πρόεδρε.

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου !
Πραγματικά μια ταινία πολύ δυνατή,
όπου ειδικά στην τελευταία σεκάνς δεν έχεις λόγια να περιγράψεις αυτό που νιώθεις !

Όσον αφορά την ιστορία, νομίζω οτι το θέμα ναι μεν είναι (ως ένα σημείο) το τι έχει συμβεί και τι προκάλεσε την ομίχλη, αλλά εγώ δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα των σχέσεων μεταξύ των ατόμων.
Μην ξεχνάμε οτι τα 20-30 άτομα που βρίσκονται στο μικρό μάρκετ της περιοχής αποτελούν μία μικρογραφία της κοινωνίας.
Διαφορετικοί όλοι ως προς την ψυχοσύνθεσή και τα χαρακτηριστικά τους, γνωστοί ναι μεν μεταξύ τους αλλά και με ψεύτικες και "εύθραυστες" σχέσεις, οι περισσότερες των οποίων καταρρέουν αμέσως στον πανικό και κυρίως στον φόβο.
Γιατί ? Γιατί αναγκάστηκαν (ή απλά έτυχε) και βρεθήκαν σε εκείνο το σημείο εκείνη την στιγμή.. Αν είχαν την δυνατότητα επιλογής σε αυτή την δύσκολη στιγμή, προφανώς θα διάλεγαν την παρέα τους ή το σπίτι τους/τους δικούς τους..

Επίσης σημαντικό είναι το πόσο "εύκολα" και φθηνά μπορεί κάποιος με ευχέρεια λόγου να στοχεύσει τα πυρά του σε κάποιον άλλον συνάνθρωπο ώστε να διώξει (υποσυνείδητα ?) τις φοβίες του ή να ικανοποιήσει την τρέλα/ματαιοδοξία του...

Μία εξαιρετική ταινία !

Ps : Η μουσική της τελευταίας σκηνής είναι από τους Dead Can Dance και το τραγούδι λέγεται The Host Of Seraphim και είναι από τα πιο δυνατά τραγούδια που έχω ακούσει ποτέ μου (παραγωγής 1988).

Δημοφιλείς αναρτήσεις