Winter's Bone


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1399683/
Είδος Ταινίας : Δραματική
Έτος Παραγωγής : 2010

Πλοκή / Ιστορία -> 7.2 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.6 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.4 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.2 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.4 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=5O8F8JtSVmI
Σε μια φτωχική και αφιλόξενη επαρχία του αμερικανικού Νότου, μια διαλυμένη οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Η Ρι (Jennifer Lawrence) είναι ο στυλοβάτης της οικογένειας έχοντας την υποχρέωση να συντηρήσει τα δυο μικρά αδέρφια αλλά και την άρρωστη μητέρα της. Το κενό που άφησε η εγκατάλειψη τους από τον πατέρα είναι μεγάλο με το βάρος να έχει πέσει αποκλειστικά πάνω στην 17χρονη κοπέλα. 

Η κατάσταση χειροτερεύει όταν ο σερίφης της περιοχής την ενημερώνει ότι το σπίτι τους έχει μπει ως υποθήκη από τον πατέρα της, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Αν όμως δεν εμφανιστεί στην δικάσιμη ημερομηνία τότε κινδυνεύει να χαθεί το μοναδικό τους περιουσιακό στοιχείο. Ο εφιάλτης της Ρι συνεχίζεται με τα περιθώρια να έχουν στενέψει.  

Η αναζήτηση του πατέρα φαντάζει μονόδρομος για την επιβίωση τους. Το εγκληματικό παρελθόν και οι πράξεις του υποχρεώνουν την Ρι να έρθει αντιμέτωπη με το κλειστό περιβάλλον της περιοχής που μόνο φιλικό δεν είναι. Μέλη της οικογένειας και μη αποθαρρύνουν την κοπέλα στο δύσκολο έργο της με τρόπο σκληρό και πολλές φορές απάνθρωπο. Μοναδικός σύμμαχος η τεράστια θέληση της για την αλήθεια και η βοήθεια του αδερφού του πατέρα της Τίαρντροπ (John Hawkes). Ο πατέρας της πρέπει να βρεθεί νεκρός ή ζωντανός και είναι διατεθειμένη να το κάνει παραμερίζοντας όποια πατρικά συναισθήματα της έχουν απομείνει!

Συμπέρασμα : Με άκρατο ρεαλισμό το Winter's Bone μας μεταφέρει στην σκληρή πραγματικότητα μιας φτωχικής και ταλαιπωρημένης οικογένειας, που συνεχίζει να πληρώνει τις αμαρτίες ενός άκαρδου πατέρα. Τα όρια της αντοχής ανεξάντλητα και το μάθημα ζωής που παραδίδει η νεαρή Jennifer Lawrence μέσα από το ρόλο της είναι σημαντικό.
 
Η ερμηνεία της είναι κάτι το εκπληκτικό και μόνο για αυτό θα πρέπει κάποιος να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να δει την ταινία. Γυρισμένη στα δάση και τις απόμακρες περιοχές της Νότιας Αμερικής κατορθώνει να δέσει υπέροχα την άγρια ομορφιά  της φύσης με τη δυνατή φόρτιση και ένταση των συναισθημάτων που προκύπτουν.  

Μια ιστορία που συγκινεί, μαθαίνει αλλά και τονίζει τα «πρέπει» που πολλές φορές συναντούμε και οφείλουμε να υπακούσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις