The Mechanic


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0472399/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια Δράσης
Έτος Παραγωγής : 2011

Πλοκή / Ιστορία -> 6.5 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.5 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.0 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία ->  7.7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.1 / 10

 
Ο Arthur Bishop (Jason Statham) είναι ένας «Μηχανικός», δηλαδή ένας ελίτ επαγγελματίας δολοφόνος με ειδικό κώδικα, που σκοτώνει τα θύματά του με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.

Όταν ο μέντοράς του και καλύτερος φίλος του Harry (Donald Sutherland) δολοφονείται, αποφασίζει να κινηθεί ενάντια στην Εταιρία που του αναθέτει τις «δουλειές», θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον θάνατο του φίλου του.
Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο γιος του Harry, ο Steve (Ben Foster) τον προσεγγίζει ώστε να του διδάξει την «τέχνη» του Μηχανικού και να κυνηγήσει και αυτός τον άνθρωπο που σκότωσε τον πατέρα του. Ο Arthur, αν και δουλεύει πάντα μόνος του, αυτή την φορά αποφασίζει να βοηθήσει τον Steve, έχοντας πάντα στο νου τον νεκρό φίλο του.

Συμπέρασμα : Remake του ομότιτλου έργου του 1972 με τον Charles Bronson, μια περιπέτεια (άφθονης) δράσης με τον «Ειδικό» για τέτοιες παραγωγές, Jason Statham, που για μια φορά ακόμα, δείχνει πως πρέπει να «παίζονται» αυτές οι ταινίες. Καθαρά «ανδρική» ταινία, αλλά δείτε την και θα… γουστάρετε !

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις