A History of Violence

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0399146/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2005

Πλοκή / Ιστορία -> 6.9 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.7 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.7 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.7 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.8 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.8 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=Wi-cPZWWtkY

Μπορεί αλήθεια κάποιος να ξεφύγει από το παρελθόν του; Σίγουρα όχι ο Τομ Σταλ (Viggo Mortensen) ο οποίος μένει στην πόλη Μιλμπρουκ μαζί με την οικογένεια του. Παντρεμένος με την γοητευτική Έντι (Maria Bello) και τα δύο παιδιά τους Τζακ και Σάρα, ζουν μια ήσυχη ζωή χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. 

Η καθημερινότητα τους διαταράσσεται από ένα απρόοπτο γεγονός που αναγκάζει τον Τομ να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με δύο εγκληματίες που δημιουργούν πρόβλημα στο εστιατόριο στο οποίο εργάζεται. Το θάρρος και η αυτοθυσία που επιδεικνύει τον μετατρέπει σε ήρωα μέσα σε ένα βράδυ. Τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω του με αποτέλεσμα το γεγονός να διαρρεύσει πέρα από τα στενά σύνορα της πόλης που ζει.  «Παλιοί γνώριμοι» του Τομ κάνουν την εμφάνιση τους ζητώντας εκδίκηση από το παρελθόν.

Ο Τομ βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο προκλήσεις εκ διαμέτρου αντίθετες. Από τη μια το σκοτεινό και αιματοβαμμένο παρελθόν, άγνωστο σε οικογένεια και γνωστούς, που ξαφνικά επανέρχεται στο προσκήνιο και από την άλλη η οικογενειακή γαλήνη που μοιάζει να έχει κλονιστεί για τα καλά. Όλα είναι ετοιμόρροπα και δείχνουν να κρέμονται από μια πολύ λεπτή κλωστή. Μια κλωστή που θα πρέπει να ισορροπήσει γρήγορα πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη!

Συμπέρασμα: Μια μάχη με το παρελθόν και με όσα κρύβει αυτό. Λάθη που σκεπάζονται για κάποιο διάστημα αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονται, μιας και "ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο..". Ενδιαφέρον σενάριο που ίσως χρειαζόταν πιο γρήγορη πλοκή και δράση. Συντηρεί πάντως το ενδιαφέρον καθώς συγκεντρώνει τα βασικά στοιχεία μιας κλασικής περιπέτειας.

Εν κατακλείδι, αποτελεί ένα μιξάρισμα του πολυδιαφημισμένου αμερικανικού ονείρου και των φαντασμάτων του παρελθόντος που δεν λένε να εξαφανιστούν.

ps: Φιλική συμμετοχή του συμπαθή Ed Harris

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις