Spiral


Πληροφορίες για την Ταινία: http://www.imdb.com/title/tt0491162/
Είδος Ταινίας : Ψυχολογικό Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2007

Πλοκή / Ιστορία -> 7.6 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.8 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7.5 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 7.7 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=riL5PAtYNIk

Στο μυαλό του Μέισον (Joel David Moore), ενός ήσυχου υπαλλήλου μιας ασφαλιστικής εταιρίας, τα πράγματα μοιάζουν αρκετά μπερδεμένα. Σεμνός και απόμακρος από τους υπολοίπους προτιμά τη ασφαλή «γωνιά» που έχει χτίσει στην άκρη του μυαλού του και τον κρατά μακριά από κάθε είδους ευχαρίστηση και απόλαυση. Βυθισμένος σε σκέψεις του παρελθόντος που τον κρατούν δέσμιο σε μια διαφορετική πραγματικότητα, ο Μέισον περνά τον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζοντας πορτρέτα γυναικών που γνωρίζει κατά καιρούς.

Η ζωή του παίρνει διαφορετικό χρώμα όταν γνωρίζει την Άμπερ (Amber Tamblyn), μια νέα και ευχάριστη κοπέλα με διαφορετικές συνήθειες από τον Μέισον. Η Άμπερ δένεται σιγά-σιγά μαζί του βλέποντας στο πρόσωπο του έναν άνθρωπο διαφορετικό αλλά συνάμα καλόκαρδο που προσπαθεί από κάπου να πιαστεί. Η καλλιτεχνική του διάθεση και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στη ζωγραφική τη συναρπάζει με αποτέλεσμα σύντομα να αποτελέσει τη νέα του μούσα. Ένας και μόνο είναι ο όρος που θέτει ο Μέισον: Η αποκάλυψη του έργου του δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο αφού ολοκληρωθεί!

Τότε είναι που τα σύννεφα αρχίζουν τα εμφανίζονται στον ορίζοντα της σχέση τους. Ο αινιγματικός ζωγράφος εμφανίζει σημάδια μιας συμπεριφοράς που διχάζει την Άμπερ. Μέρα με τη μέρα διαπιστώνει όλο και περισσότερο ότι κάτι βαθύτερο τον απασχολεί προτρέποντας τον να εμφανίζει συμπεριφορές που είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Η τυχαία ανακάλυψη από εκείνη και άλλων γυναικείων πορτρέτων που είχε ζωγραφίσει κατά το παρελθόν, την βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες σκέψεις. Γιατί πάντα όμως λείπει το τελευταίο σκίτσο της κάθε κοπέλας;

Μόνο το σκοτεινό μυαλό του Μέισον μπορεί να δώσει την εξήγηση και αυτό είναι κάτι που δεν θα αρέσει ούτε στην Άμπερ ούτε στον καλύτερο του φίλο Μπέρκλεϊ (Zachary Levi)..

Συμπέρασμα : Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό ! Πραγματικά πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ τόσο καλοδουλεμένο που δεν μπορείς παρά να το απολαύσεις. Με έμφαση στα έντονα συναισθήματα και στις περίεργες αντιδράσεις του Μέισον, το Spiral πείθει και υπενθυμίζει ότι χαμηλό budget & ποιότητα μπορούν να συνυπάρξουν.

Η ερμηνεία του πρωταγωνιστής καθηλώνει ενώ ο τρόπος που η κάμερα εστιάζει σε αυτόν αναδεικνύει ακόμα καλύτερα τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται ο ήρωας. Τα ίδια ισχύουν και για τους δύο συμπρωταγωνιστές, και κυρίως για την Άμπερ, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί καλοί στους ρόλους που υποδύονται.

Ps 1: Άξιο αναφοράς ότι ο πρωταγωνιστής Joel David Moore είναι ταυτόχρονα σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας!
Ps 2: Η επιλογή τζαζ μουσικής σε όλη την διάρκεια της ταινίας δένει απόλυτα με το ψυχολογικό προφίλ και της αντιδράσεις του ήρωα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις