Crash


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0375679/
Είδος Ταινίας : Κοινωνική / Δραματική
Έτος Παραγωγής : 2004

Πλοκή / Ιστορία -> 6.7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.6 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.6 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 7 / 10

Τελική Βαθμολογία -> 6.7 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=durNwe9pL0E

Ο τίτλος της ταινίας στην πραγματικότητα εκφράζει και όλο το story που πρόκειται να παρακολουθήσετε. Το Crash αποτελεί ένα κολάζ ιστοριών που αναδεικνύουν φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και ανισοτήτων. Άνθρωποι της καθημερινότητας αλλά και επιφανείς προσωπικότητες του Λος Άντζελες, φανερώνουν τις βαθύτερες σκέψεις τους πάνω σε περιστατικά που χρίζουν μιας ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

Άσπροι και μαύροι, πλούσιοι και φτωχοί, προνομιούχοι και αδικημένοι προβάλλονται με παραστατικό τρόπο από τον Paul Haggis, στην εμφανή του προσπάθεια να αναδείξει θέματα που παραβλέπουμε ή σκοπίμως κλείνουμε τα μάτια. Μια προσεχτικότερη ματιά στην ανθρώπινη φύση και τον τρόπο που γαλουχήθηκε κάποιος μπορεί να εξηγήσει τον τρόπο δράσης και αντίδρασης ενός ανθρώπου σε καθεστώς πίεσης.

Συγκρούσεις χαρακτήρων και αξιών που περιγράφουν την αρνητική τροπή που έχει πάρει η κοινωνία σήμερα.

Συμπέρασμα: Ταινία προβληματισμού και μόνο. Αναδεικνύει γνωστά θέματα-taboo τα οποία μαστίζουν για πολλά χρόνια ανθρώπους και συνειδήσει.

Ps: Η περίληψη των ιστοριών δεν νομίζω ότι βοηθά περισσότερο αφού αποτελούν το δέντρο και όχι το δάσος των μηνυμάτων που θέλει να περάσει η ταινία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις