Valhalla Rising

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0862467/
Είδος Ταινίας : Περιπέτεια
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 5/10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7/10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6/10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 3/10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8/10

Τελική Βαθμολογία -> 5.8 /10

Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=dQgoGccHJD4
Στην ομολογουμένως πολύ ατμοσφαιρική ταινία Valhalla Rising, παρακολουθούμε την ιστορία ενός φυλακισμένου και ιδιαίτερα ταλαίπωρου μονόφθαλμου πολεμιστή, του One-Eye. Ο One-Eye ζει ως αιχμάλωτος σε μία μικρή αλλά πολύ βάρβαρη φυλή. Αφού καταφέρνει και απελευθερώνεται από τους δέσμιους του, ταξιδεύει στο άγνωστο με μοναδικό συνοδοιπόρο ένα μικρό αγόρι. Μαζί θα συναντήσουν ένα γκρουπ Σταυροφόρων η οποίοι αναζητούν την νέα Holy Land και χωρίς πολλά πολλά, αποφασίζουν να ταξιδέψουν μαζί τους.

Η ταινία όπως ήδη τόνισα, είναι πολύ ατμοσφαιρική με εξαιρετικής ομορφιάς φυσικά τοπία (η ταινία είναι εξ’ ολοκλήρου γυρισμένη στα Highlands της Σκωτίας). Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δομή της ταινίας η οποία χωρίζεται σε έξι (6) κεφάλαια, οι ονομασίες των οποίων «προδίδουν» την εξέλιξη στην εσωτερική αναζήτηση του πρωταγωνιστή.

Συμπέρασμα : Μία ενδιαφέρουσα low-budget παραγωγή, που βλέπεται άνετα, παρουσιάζει πολλές αντιθέσεις (π.χ. όμορφα τοπία – μάχες με πολύ αίμα), η οποία όμως τελικά δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω για να την θυμάσαι μετά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις