Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

The Boat That Rocked


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1131729/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2009

Υπόθεση


Η δεκαετία του 1960 διακρίνεται για το πνεύμα αντίδρασης και αμφισβήτησης απέναντι στα στερεότυπα της κοινωνίας. Η στριφνή λογική πάει περίπατο και τη θέση της παίρνει η ξενοιασιά και το ελεύθερο πνεύμα που συγκινεί και συναρπάζει τη νεολαία.

Κάτι τέτοιο αναλαμβάνει να κάνει και ένας πρωτότυπος ραδιοφωνικός σταθμός που εκπέμπει πάνω σε ένα πλοίο. Οι «επιβάτες» του δεν είναι άλλοι από μια παρέα μουσικών επαναστατών που προσπαθούν μέσω της αγαπημένης τους δραστηριότητας  να εναντιωθούν σε οπισθοδρομικές τάσεις της εποχής τους.

Με ισχυρό κίνητρο λοιπόν, θα έρθουν σε ρήξη με την Βρετανική κυβέρνηση η οποία παλεύει να ανακαλύψει το σημείο εκπομπής τους. Το rock πλοίο όμως δεν είναι και τόσο εύκολος στόχος. Αντιστέκεται όσο μπορεί και καταφέρνει να κερδίσει χιλιάδες οπαδούς σε ολόκληρη τη χώρα!  


Συμπέρασμα: Οι επαναστάσεις πολλές φορές ξεκινούν από μια ιδέα ή μια αίσθηση αδικίας. Με μότο ζωής αυτή ακριβώς τη σκέψη, ο σκηνοθέτης Richard Curtis μεταφέρει μια εξαιρετική ιδέα στο γυαλί αφήνοντας όλους ικανοποιημένους.


Τι μας άρεσε

-      Τι άλλο από τις μουσικές επιλογές που συνοδεύουν την ταινία

-      Το χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ

-      Το τέλος της ταινίας που μας αφήνει απόλυτα σύμφωνους

Τι δεν μας άρεσε

-      Δεν υπάρχει κάτι

 Βαθμολογία :72%


Δεν υπάρχουν σχόλια: