Slumdog Millionaire


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1010048/
Είδος Ταινίας : Δραματική / Ρομαντική 
Έτος Παραγωγής : 2008

Πλοκή / Ιστορία -> 8.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 7.9 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 7.8 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 7.5 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 8.2 / 10
 
Τελική Βαθμολογία -> 8 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=AIzbwV7on6Q

Ο Τζαμάλ Μαλίκ (Dev Patel) είναι ένας νεαρός που ζει στις φτωχογειτονιές του Μουμπάι. Μεγαλωμένος κάτω από δύσκολες συνθήκες, αγράμματος αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα, προσπαθεί μαζί με τον αδερφό του Σαλίμ (Madhur Mittal) να βρει τη δύναμη να ζήσει και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που στην Ινδία είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η μοίρα θα του παίξει ένα περίεργο αλλά όμορφο παιχνίδι. Η απροσδόκητη συμμετοχή του στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», θα του δώσει τη δυνατότητα να αλλάξει τη ζωή του. Κάθε ερώτηση και μια σκηνή από την πολυτάραχη ζωή του που τον σημάδεψε μέχρι σήμερα. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε θα τον βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του παιχνιδιού, τον κακοπροαίρετο παρουσιαστή του αλλά ακόμα και την δυσπιστία της αστυνομίας σχετικά με γνώση των απαντήσεων.

Ο Τζαμάλ θα αποδείξει ότι δύναμη για ζωή, η αρετή και το αίσθημα για δικαιοσύνη έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από χρήματα και αναγνώριση. Η ταπεινότητα του χαρακτήρα του θα αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και κυρίως της Λατίκα (Freida Pinto) που ερωτεύθηκε από μικρό παιδί αλλά χάθηκαν απότομα. Μήπως ήρθε άραγε το πλήρωμα του χρόνου για τον συμπαθή νεαρό Ινδό;

Συμπέρασμα: Πολλά μπράβο για ένα έργο που σάρωσε σε υποψηφιότητες το 2008! 10 Υποψηφιότητες Βραβείων Όσκαρ (από τα οποία κέρδισε τα 8 παρακαλώ..) δεν είναι και μικρό πράγμα, και ειδικά όταν μιλάμε για ταινία που δεν έχει να κάνει με εντυπωσιακά εφέ και ηχηρά πρωταγωνιστικά ονόματα. Πρόκειται για έναν άθλο των ημερών μας και για ένα καμπανάκι για τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο.

Άκρως περιγραφική ταινία που μεταφέρει με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση στις φτωχές γειτονιές της Ινδίας όπου η πείνα και η εξαθλίωση είναι σήμα κατατεθέν. Σκληρές εικόνες παιδιών που ψάχνουν εναγωνίως τα προς το ζην την ώρα που οι πλούσιοι γίνονται ώρα με την ώρα πλουσιότεροι. Δυο διαφορετικοί κόσμοι που μαθαίνουν να συμβιώνουν σε μια χώρα που η αδικία είναι εμφανής σε όλο του το μεγαλείο.

Συνεχή flash back της ζωής του Τζαμάλ (σε κάθε ερώτηση του παιχνιδιού που οφείλει να απαντήσει) που συγκλονίζουν και παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς. Πρόκειται για μια δυνατή ιστορία που το φινάλε της δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική κατάληξη.

Αριστούργημα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις