The Joneses


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1285309/
Είδος Ταινίας : Κωμωδία
Έτος Παραγωγής : 2009
Πλοκή / Ιστορία -> 7 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.8 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.4 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.4 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.6 / 10
Τελική Βαθμολογία -> 6.6 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=O3i1PdHASf0

O Στιβ Τζόουνς (David Duchovny) με τη σύζυγος του Κέιτ (Demi Moore) ζουν σε ένα όμορφο σπίτι στα πλούσια προάστια των ΗΠΑ. Μαζί με τα δυο τους παιδιά Τζεν (Amber Heard) και Μικ (Ben Hollingsworth) πλασάρονται στους κοσμικούς κύκλους της περιοχής με τρόπο επιδεικτικό και καταφέρνουν να πείσουν για το εξαιρετικό τους γούστο στις καταναλωτικές τους συνήθειες. Οι ακριβές αγορές τους προκαλούν θαυμασμό κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη όλων.
Πίσω όμως από την όμορφη και ειδυλλιακή αυτή κατάσταση κρύβεται κάτι πολύ πιο σύνθετο. Οι Joneses δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τεχνητή οικογένεια που τα μέλη της ανήκουν σε μια εταιρία προώθησης προϊόντων. Σκοπός ένας και μοναδικός. Ο επηρεασμός του κοινωνικού κύκλου ώστε να προτιμήσουν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας.
Τι συμβαίνει όμως όταν τα αληθινά συναισθήματα κάνουν την εμφάνιση τους; Τότε τα πράγματα περιπλέκονται και οι σχέσεις ανάμεσα τους περνούν σε άλλο επίπεδο. Η αληθινή διάσταση της ζωής αντικρούει τις σκληρές τακτικές του marketing που επιδιώκει κέρδος μόνο κέρδος. Ο υπερκαταναλωτισμός και οι συνήθειες του καταρρέουν εν μια νυχτί δίνοντας τη θέση του στις αληθινές αξίες της ζωής.
Συμπέρασμα: Ο νεοπλουτισμός σε όλο του το μεγαλείο! Πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά ρούχα και ακραίες επιλογές που σταδιακά οδηγούν στην αυτοκαταστροφή προβάλλονται με τρόπο που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αντίδρασης. Η διάθεση αυτοκριτικής είναι έντονη σε όλη τη διάρκεια της ταινίας προσπαθώντας να μας πείσει για το .. αυτονόητο.
Μην περιμένετε πλούσιες στιγμές γέλιου και διασκέδασης. Πέρα από λίγες έξυπνες ατάκες, η ταινία περνά και μηνύματα κοινωνικού προβληματισμού με τις προσωπικότητες της Demi Moore, και του David Duchovny να κυριαρχούν σε όλη τη διάρκεια της.
Επίκαιρη όσο ποτέ, η ζωή των Joneses προσφέρεται για συμπεράσματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις