Case 39


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0795351/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2009

Πλοκή / Ιστορία -> 6.4 / 10
Χαρακτήρες / Ηθοποιία -> 6.4 / 10
Εξέλιξη / Φινάλε -> 6.5 / 10
Ηχητικά Εφέ / Μουσική Επένδυση -> 6.3 / 10
Σκηνοθεσία / Φωτογραφία -> 6.5 / 10
 
Τελική Βαθμολογία -> 6.4 /10


Δείτε το trailer:  http://www.youtube.com/watch?v=WsYrH79lhnA

Μια υπόθεση πιθανής κακοποίησης της 10χρονης Λίλιθ (Jodelle Ferland) προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινωνικής λειτουργού Έμιλυ Τζέκινς (Renée Zellweger). Οι γονείς του κοριτσιού φέρονται ως υπαίτιοι της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς μέχρι τη στιγμή που οι ενδείξεις μετατρέπονται σε ατράνταχτες αποδείξεις με την Έμιλυ να σώζει την τελευταία στιγμή τη ζωή της κοπέλας. Μια νέα αρχή για την Λίλιθ ξεκινά, αυτή τη φορά όμως με ιδανικές συνθήκες.

Τι γίνεται όμως όταν η αρχική εκτίμηση αποδεικνύεται λανθασμένη; Τι θα μπορούσε να σημαίνει μια σειρά από ανεξήγητες δολοφονίες όλες γύρω από τον κύκλο της Έμιλυ; Μήπως το “αθώο” κορίτσι δεν είναι και τόσο αθώο; Μια σειρά από ερωτήματα που κρύβουν μια σκοτεινή αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει παρά μόνο οι γονείς που κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της! 

Η Λίλιθ δεν μοιάζει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Αντίθετα σκορπίζει το θάνατο σε όποιον επιθυμεί ακολουθώντας τις προσταγές του δαίμονα που μεταφέρει. Η Έμιλυ πρέπει αυτή τη φορά να τελειώσει ότι με πάθος πάλεψε να αποτρέψει. Τελικά, μήπως οι γονείς είχαν δίκιο; 

Συμπέρασμα : Δεν εντυπωσιάζει αλλά και δεν απογοητεύει παράλληλα. Κρατάει τα προσχήματα και εντάσσεται με τρόπο ευλαβικό στη κατηγορία των θρίλερ. Με φόντο τη αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ενός μικρού παιδιού η Υπόθεση 39 μας διηγείται μια ακόμα παρεμφερή ιστορία από τις πολλές της 10ατίας που μας πέρασε. Ένα περίεργο κοριτσάκι (σε μελαχρινή έκδοση αυτή τη φορά) που ήρθε για να φέρει την καταστροφή, όπως και πολλά άλλα παιδιά κατά καιρούς.

Ps: Η γλυκύτατη Renée Zellweger σε ταινία θρίλερ είναι κάτι που δεν περίμενα να δω. Δεν το έχει το κορίτσι μας..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις