Underworld: Awakening



Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1496025/
Είδος Ταινίας : Δράσης / Φαντασίας
Έτος Παραγωγής : 2012

Υπόθεση
Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από τη νύχτα που η Σελίν(Kate Beckinsale) και ο Μάικλ (Scott Speedman) κατόρθωσαν να νικήσουν τις δυνάμεις του γηραιού βρικόλακα Μάρκους. Τα πράγματα από τότε όμως έχουν αλλάξει κατά πολύ. Η Σελίν βρίσκεται φυλακισμένη σε παγωμένη κάψουλα ενός εργαστηρίου που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το απαγορευμένο DNA της. Δίπλα της ένα νεαρό κορίτσι αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά παρεμφερών δυνάμεων.
Η ανθρωπότητα είναι πλέον ενήμερη για τον σκοτεινό πόλεμο Βαμπίρ και Λύκων.

Ισχυρές δυνάμεις καταστολής αναζητούν σε κάθε γωνιά της πόλης μέλη τους προκειμένου να εξαλείψουν μια και καλή τον κίνδυνο που επιφέρει η παρουσία τους. Το κυνηγητό είναι σε εξέλιξη και ο πόλεμος δείχνει πιο σκληρός από ποτέ.

Η Σελίν είναι αντιμέτωπη με δυο προκλήσεις πλέον. Την εύρεση της ταυτότητας του άγνωστου κοριτσιού και την προστασία του είδους της από τους καταδίωξη των ανθρώπων. Σύντομα όμως θα αντιληφθεί ότι τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από ότι είχε φανταστεί!
Συμπέρασμα: Η κλασσική συνταγή είναι και πάλι προ των πυλών. Βρικόλακες και Βαμπίρ, αποδυναμωμένα σε σχέση με το παρελθόν, σε έναν αγώνα επιβίωσης ανάμεσα στους αδύναμους αλλά όχι πλέον ανυποψίαστους ανθρώπους. Ταινία που αρέσει και βλέπεται εύκολα είτε στην 3D έκδοση είτε στην παραδοσιακή.
Ωστόσο, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, περιμέναμε ένα κάπως πιο δομημένο σενάριο σε συνέχεια των 3 προηγουμένων ταινιών. Την επόμενη φορά..

Τι μας άρεσε
- Η γρήγορη ροή που συνεχίζεται αμείωτη και σε αυτή την τέταρτη συνέχεια του Underworld
- Το σκοτεινό-γοτθικό περιβάλλον με τις εντυπωσιακές μονομαχίες
- Η Kate Beckinsale που ενσαρκώνει ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της.

Τι δεν μας άρεσε
- Η ελάχιστη συμμετοχή του Scott Speedman. Λάθος!
- Το κάπως απλό - πρόχειρο σενάριο

Βαθμολογία : 68%

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις