1408


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0450385/
Είδος Ταινίας : Μυστηρίου / Θρίλερ
Έτος Παραγωγής : 2007


Υπόθεση

Βρεθήκατε να βλέπεται μεταφορές του Stephen King στις κινηματογραφικές αίθουσες; Προσωπικά όχι, οπότε πάμε να δούμε ακόμα μια περίπτωση.

Ο Μάικ Ένσλιν (John Cusack) είναι ένας συγγραφέας βιβλίων τρόμου και φαντασίας. Μπορεί το ταλέντο του να είναι αδιαμφισβήτητο, ωστόσο πηγή της έμπνευσης του αποτελεί το γεγονός ότι συνηθίζει να επισκέπτεται διάφορα μέρη τα οποία φημίζονται για παραφυσικές δραστηριότητες. Η αίσθηση των περίεργων φαινομένων αποτελεί τρόπο ζωής αλλά ταυτόχρονα και τον ξενερώνει καθώς όλες οι αναζητήσεις του έχουν πέσει στο κενό. Αποτέλεσμα είναι η κυνικότητα που έχει αποκτήσει πλέον στο άκουσμα ενός τέτοιου περιστατικού.

Παρόλα αυτά αποφασίζει να περάσει την νύχτα του στο δωμάτιο ¨1408¨ ενός γνωστού ξενοδοχείου. Η φήμη που συνοδεύει το συγκεκριμένο δωμάτιο τον γοητεύει, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του διευθυντή του ξενοδοχείου Gerald Olin (Samuel L. Jackson). Είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να δει από κοντά το δωμάτιο όπου 56 άτομα έχουν βρει τραγικό θάνατο.

Ο θρύλος είναι σαφής και απόλυτος. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει στο συγκεκριμένο δωμάτιο περισσότερο από μία ώρα! Η αρχικά υπεροπτική διάθεση σύντομα μετατρέπεται σε κρύο ιδρώτα. Τίποτα εκεί μέσα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ήρθε πλέον η ώρα ο Μάικ να αντιμετωπίσει αυτό που χρόνια αναζητά με πάθος.

Συμπέρασμα : Ένα διαβολικό δωμάτιο που ακούει στο όνομα ¨1408¨ και ένας αμφισβητίας στοιχειωμένων φαινομένων που όμως κάνει καριέρα γράφοντας για αυτά. Κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο οι δύο αυτοί κόσμοι να συναντηθούν.

Τι μας άρεσε

-      Το κλειστοφοβικό στοιχείο του δωματίου που ανεβάζει την αδρεναλίνη

-      Ο αμφισβητίας στοιχειωμένων φαινομένων που πρέπει να εξηγήσει τα ανεξήγητα

Τι δεν μας άρεσε

-      Περιμέναμε ένα πιο εκρηκτικό φινάλε που δεν ήρθε ποτέ..


Βαθμολογία : 66%



Δείτε το trailer: http://www.youtube.com/watch?v=bxVXtNtHd1E 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις