We Are Marshall


Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt0758794/
Είδος Ταινίας : Δραματική / Κοινωνική
Έτος Παραγωγής : 2006

Υπόθεση

Η πόλη του Χάντιγκτον έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικά μικρής κωμόπολης. Ήρεμη ζωή, σχέσεις ανθρωπιάς ανάμεσα στους κατοίκους της και μια ομάδα ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Μάρσαλ που αποτελεί το καμάρι της πόλης.

Ένα βράδυ όμως ήταν αρκετό για να αλλάξει η ζωή της. Το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα ποδοσφαίρου συνετρίβει και όλα τα μέλη της αποστολής βρήκαν τραγικό θάνατο. Η θλίψη όλων είναι μεγάλη και οι ρυθμοί της πόλης παίρνουν έναν τελείως διαφορετικό ρυθμό. Αργό και θλιμμένο.

Μέχρι τη στιγμή που ο προπονητής Τζακ Λένγκιελ (Matthew McConaughey) και ο μάνατζερ ο Ρεντ Ντόσον (Matthew Fox) θα αναλάβουν να χτίσουν από την αρχή την ομάδα της πόλης. Η αναζήτηση νέων παιδιών που θα πλαισιώσουν την ομάδα, η σκληρή προσπάθεια και το αίσθημα ευθύνης που βαραίνει όλους, θα αποτελέσει οδηγό στην προσπάθεια τους να μην ξεχαστεί το αθλητικό πνεύμα που διακόπηκε τόσο άδικα. 

Συμπέρασμα :  Μια αληθινή ιστορία που αποσκοπεί σε κάτι απλό αλλά ταυτόχρονα δύσκολο. Στα ανθρώπινα συναισθήματα που ακολουθούν ένα συγκλονιστικό περιστατικό και στην προσπάθεια ανάπλασης της ψυχολογίας μιας ολόκληρης πόλης.

Τι μας άρεσε

-      Ότι δεν καταφεύγει σε συνηθισμένες ακραίες συναισθηματικές υπερβολές που κουράζουν
-      Η άψογη συνεργασία των McConaughey και Fox που αλληλοσυμπληρώνονται
-      Το μήνυμα αισιοδοξίας που περνά. Life goes on..

Τι δεν μας άρεσε

-      Δεν εντοπίσαμε κάτι ιδιαίτερο

Βαθμολογία : 79%



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις