Too Big to Fail

Πληροφορίες για την Ταινία : http://www.imdb.com/title/tt1742683/
Είδος Ταινίας : Δραματική / Οικονομική
Έτος Παραγωγής : 2011

Υπόθεση


Είμαστε στο 2008 και όλα κυλούν καλά. Ο κόσμος συνεχίζει να ζει μέσα στην καθημερινότητα, να πηγαίνει στη δουλειά του, να διασκεδάζει σε κάποιο μαγαζί, να προγραμματίζει τις διακοπές του. Τίποτα δεν προδικάζει αυτό που πρόκειται να συμβεί και είναι προ των πυλών!

Στα ακριβοπληρωμένα γραφεία των μεγάλων τραπεζικών κολοσσών της Wall Street τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο. Η μια τράπεζα μετά την άλλη εμφανίζει ανεπάρκεια ρευστότητας προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της. Τα κεφάλαια δεν επαρκούν και οι πιέσεις συνεχώς αυξάνονται. Η πτώση της μιας θα προκαλέσει αυτόματα ένα απίστευτο ντόμινο και στις υπόλοιπες με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής προσπαθεί να αποτρέψει το εφιαλτικό σενάριο εξετάζοντας μια σειρά από πιθανές λύσεις. Κρατικοί σύμβουλοι και τραπεζίτες σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσουν ότι σώζεται..    

Δίχως τις λεπτομέρειες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ (αλλοίμονο και αν τις μάθουμε ποτέ..), η ταινία προσπαθεί να μεταφέρει το χρονικό μιας σειράς επαφών ανάμεσα στον τότε Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον και σε εκείνους που προκάλεσαν το οικονομικό φιάσκο που βιώνουμε μέχρι σήμερα.

Το βιβλίο του Andrew Ross Sorkin (από όπου προέρχεται και η ταινία) ρίχνει όσο φως χρειάζεται ώστε να αντιληφθεί κάποιος τα παιχνίδια που προηγήθηκαν μέχρι να βρεθεί η σολομώντεια λύση. Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά αυτή που υποδηλώνει και ο φυσικός τίτλος της ταινίας: "Too Big to Fail" ("Πολύ μεγάλες για να Συγχωνευτούν")

Πρωταγωνιστούν οι James Woods, John Heard και William Hurt.

Τι μας άρεσε


-      Η υπόθεση της ταινίας που δεν διστάζει να πει τα πράγματα όπως ακριβώς συνέβησαν 

-      Το παρασκήνιο σε μια σειρά συσκέψεων και συζητήσεων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

-      Ο άκρως ρεαλιστικός τίτλος της ταινίας που υποδηλώνει και την πραγματικότητα 

Τι δεν μας άρεσε


-      Ίσως έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην αντίδραση του κόσμου απέναντι στα τραπεζικά τεκταινόμενα


Βαθμολογία : 76%




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις